İsveç, Yunanistan, İtalya, İspanya ve Türkiye’den 3 ortağı bulunan ve Avrupa Birliği tarafından da desteklenen Compotence –City Game (Yeterlilik Şehir Kurma Oyunu) Aydın Efeler’de kamuoyuna tanıtıldı. Yetişkin kişilerin girişimcilik duygularını geliştirmek için 2017 yılında başvurusu yapılan ve 136 bin lira hibe kazanan proje, kağıtlarla oynanan bir masa oyunu olarak tasarlandı. Oyunu kamuoyuna tanıtmak için de Aydın Efeler Halk Eğitim Merkezi tarafından Keyif Bahçesi’nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Tanıtım organizasyonuna Efeler Kaymakamı Cemal Şahin başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, eğitimci ve bazı vatandaşlar katıldı.

“7 ORTAKLI BİR PROJE”

Proje ortağı olan Aydın Efeler Halk Eğitim Merkezi’nin Müdürü Hüseyin Pınarcı, yaptığı açılış konuşmasında projeden bahsetti. Pınarcı, “Projemize 2017’de müracaat ettik. 2017’nin Kasım ayında projemiz kabul edildi. 4 yabancı ortak 3 tane de Aydın’dan yerli ortakla bu projemizi yürüttük. Ortada hiçbir ürün yokken bu oyunumuzu yetişkinler için geliştirip kamuoyuna tanıtmak istedik” dedi.

ÖZGÜN BİR OYUN

Projenin 2017 yılı teklif çağrısı döneminde ulusal ajans tarafından onaylanarak hibe almaya hak kazandığını belirten Efeler Halk Eğitim Merkezi İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Mehmet Akan ise, “Proje kapsamında 136 bin lira gibi bir hibe aldık. 7 ortakla bunların koordinasyonunu gerçekleştirdik ve bu oyunu ortaya çıkardık. Tamamen mekaniği, mantığı girişimcilik üzerine kurgulanmış bir oyun ortaya çıkardık. Oyunumuzun amacı yetişkinlerde girişimciliği desteklemek. Biz bu eğitimi zamanında almadığımız için girişimcilik hayatımızda eksik kalan bölümlerden biridir. Bu nedenle projemiz onay görmeye hak kazandı. Proje ile ilgili 2 yıl gibi bir çalışma süresi oldu. Bu oyunumuzu hiçbir oyuna benzetmeden özgün olarak bizler tasarladık. Yabancı ve yerli ortaklarımızın da çok fazla destekleri oldu” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLİĞİ GELİŞTİRECEK”

Amaçlarının tamamen girişimciliği geliştirmek olduğunu dile getiren Akan, “Projemiz yetişkin eğitimi grubunda olan Avrupa Birliği projeleri arasında yer alıyor. Oyun 5 dilde yani ortaklarımızın olduğu ülkelerin dillerinde oynanabilecek. İlk etapta İsveççe, Yunanca, İtalyanca, İspanyolca ve Türkçe dillerinde oynanabilecek. İkinci aşamada da yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında bu oyunu bütün dillere çevirmeyi planlıyoruz. Zaten şu an her çevreden insana tanıtmak için yoğun bir çalışmanın içindeyiz. Bir kitleye değil, bütün yetişkin eğitimiyle ilgilenebilecek kitleyi baz almak istedik” ifadelerini kullandı.