Özel Bahçeşehir Koleji kampüsünde düzenlenen etkinliğe Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutan Vekili Aykut Kuş, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Muhittin Güneş Onat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, şehit ve gazi aileleri, Gaziler Derneği Başkanı Hasan Tahsin Öztürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti ve MHP temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinliğe İYİ Parti ve CHP yetkilileri ise katılım sağlamadı.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programı hazırlayan Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi Müdürü Aydın Yücel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Okul öğrencileri, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitleri ve İstiklal Marşı’nın yazma sürecini tiyatrosal bir anlatımla sundu. Sunumda izleyiciler duygulu anlar yaşadı.

“TARİHTEN DERS ALAN GENÇLER ÖNEMLİDİR”

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, öğrencilerin yaptığı sunumun meslek hayatındaki en anlamlı, en duygulu sunum olduğunu söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Yücel, bu tür önemli faaliyetlerin artmasını diledi. İstiklal Marşı’nın zor şartlarda yazıldığını belirten Yücel, gençlerin tarihten dersler çıkarmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Törende ayrıca, İstiklal Marşı’nın resimlerle anlatıldığı serginin açılışı yapıldı. İlçede düzenlenen İstiklal Marşı’nı okuma etkinliğinde dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Yücel tarafından teşekkür sertifikaları verildi.

Haber Videosu