Meclisin en önemli gündemi ise il dışına cenaze nakil hizmetlerine ücret getirilmesi oldu. Geçtiğimiz ay açık kalp ameliyatı olduğu için toplantıya katılamayan CHP’li Ulvi Yıldırımkaraman, Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturuma eşlik etti. AK Parti’li Meclis üyesi Hilmi Volaka, mazeret göstererek toplantıya katılmadı.

MUHTARLAR DERNEĞİ BİNASI İADE EDİLDİ

İlk maddede Hamidiye Mahallesi 30 parselin, müftülüğe tahsisi görüşüldü. Madde oy birliğiyle komisyona sevk edildi. 262 icar numaralı dükkanın tahsisinin kaldırılması görüşülürken, Muhtarlar Derneği olarak kullanılan dükkan, oy birliği ile belediyeye devredildi.

SADECE İL DIŞINA ÜCRET ALINACAK

Toplantıda fakirlik belgesi alan vatandaşlardan cenaze malzemeleri ve ilçe içerisindeki nakillerden ücret talep edilmemesi kararlaştırıldı. Aydın ili dışına nakledilmesi gereken cenazelerde de kilometre başına 1 lira 25 kuruş bedel alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

ŞEHİR STADYUMU 10 YIL DAHA

Mülkiyeti Gençlik ve Spor Aydın İl Müdürlüğü'ne ait olan, 10 yıllığına Nazilli Belediyesi’ne tahsis edilen Nazilli İlçe Stadyumu'nun, bir 10 yıl daha belediyeye tahsis edilmesini kapsayan madde de oy birliğiyle karara bağlandı.

İŞGALİYE ÜCRETLERİ 500 TL OLDU

Yaz sezonu boyunca sergi açan seyyar esnaflardan alınacak işgaliye ücreti de gündem maddesi olarak görüşüldü. Alınan karar doğrultusunda yaz sezonu boyunca ilçede sergi açarak karpuz, kavun ve kar helvası satışı yapan esnaftan alınacak işgaliye bedelleri aylık 300 liradan 500 liraya çıkarıldı. Başkan Özcan, bu artışla belediyenin gelirlerini arttırmak istediklerini belirtti.

BİLBOARD VE PANOLAR KİRALANACAK

Ek madde olarak görüşülen esnafların billboard ve panoları kiralanması hususu da oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Özcan, bunun hem gelir getirici olduğunu, hem de esnafın bu yönde talebi doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etti. Uygulama komisyonda görüşülerek karara bağlanacak. Haziran ayı meclis toplantısının diğer gündem maddeleri arasında; memur kadrolarında sınıf, unvan, derece değişikliği ve boş memur kadrolarının iptali, sözleşmeli personelin disiplin yönergesinin düzenlenmesi yer aldı. Her iki madde de oy birliğiyle karara bağlandı.

Haber Videosu