Aydın Büyükşehir Belediyesi için 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için güç birliği yapacak olan CHP ile İYİ parti arasında son günlerde birtakım sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Merkez Efeler ilçesi ile Didim, Kuşadası ve Söke gibi büyük ilçelerde adaylarını açıklayan CHP, İYİ Partililerin çeşitli eleştirileriyle karşı karşıya kaldı. İYİ parti Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner, duruma tepki gösterdi. İlçeler bazında görüşmelerin devam ederken CHP’nin adaylarını açıklamasını doğru bulmadığını ileri süren Taner, adayların geri çekilmemesi durumunda büyükşehir ve 17 ilçede aday çıkarabileceklerini söyledi.

“AÇIKLANAN CHP ADAYLARINI KABUL ETMİYORUM”

İttifak görüşmelerinin birçok il ve ilçe olmak üzere Aydın için de devam ettiğini ileri süren Taner, “Kimseye dayatma yapmasınlar çünkü ittifak görüşmeleri neticelenmeden yapılan tasarrufların İYİ Parti açısından hiçbir geçerliliği yok. CHP tarafından açıklanan adayları kabul etmiyorum. Genel Merkezin ve benim fikrimi alarak mı yaptılar? 19 Aralık’ta CHP ile İYİ Parti arasında, ilçeler bazında ittifak görüşmeleri başladı fakat CHP Aydın’da yangından mal kaçırır gibi 18 Aralık tarihinde, Efeler, Söke, Kuşadası, Didim adaylarını açıkladı. Görüşmeler bitmeden aday açıklamanın bir manası yok. Daha birçok ilçenin adayları açıklanmadı. Neden İYİ Parti’nin yarınlarda söz sahibi olabileceği dört ilçenin dördünün açıklanmasının bir anlamı yok. Bu yanlış bir uygulamadır. Bu yanlış uygulamayı da İYİ Partililer olarak tasvip etmiyor ve karşı çıkıyoruz. Bu konuyu da Genel Merkezle görüşüyoruz. Açıklanan adaylar CHP’nin adaylarıdır ama biz daha son sözümüzü söylemedik” dedi.

“CHP ADAYLARI GERİ ÇEKİLMEZSE ADAY ÇIKARIRIZ”

İYİ Parti’nin görüşmeler neticelenmeden yapılan açıklamalara karşı olduğunu söyleyen Taner, “CHP adaylarını geri çekmezse biz de genel merkezle görüşüp gerekirse 17 ilçe ve büyükşehirde adaylarımızı çıkarırız. Bizim Aydın’da da böyle bir potansiyelimiz var. Bu tasarrufta bulunanlar ittifak konusunda da işin nereye varabileceğini herhalde hesaplarlar. Biz şu ana kadar ittifak ruhuna aykırı bir şey yapmadık ve birileri yapıyorsa da yapan kişi de yarınlarda oluşabilecek olan durumunu kendince değerlendiriyordur. O bizim sorunumuz değil. Büyükşehir CHP’ye verilecekse Efeler dahil ilçelerimizle ilgili genel merkezde kanaat oluşmadan bir şey yapmak istemiyoruz ama en kötü ihtimal ikimiz de çıkar aday oluruz ve vatandaş kimi teveccüh gösterirse seçilmiş olur” diye konuştu.