Aydın’ın Efeler ilçesindeki Girne Mahallesi’nde bulunan Yavuz Sultan Selim Camii’ne takılan güneş paneli, camiinin içindeki klimaların elektriğini karşılayacak. Saatte 10 kilovat (KW) elektrik üretecek olan güneş panelleri sisteminin ilk örneği Yavuz Sultan Selim Camii’nde gerçekleşmiş olacak.

AYDIN’DA İLKLERİN ADAMI

Konuyla ilgili açıklama yapan Girne Mahallesi Muhtarı ve Yavuz Sultan Selim Camii Derneği Başkanı Ali Ayaydın, “Aydın’da sanayi esnaflarından olup, Aydın’da ilkleri getiren ve yaşatan bir insanım. 1989 yılında İtalya’dan Oto Boyama Fırını getirdik. 1994’te ilk defa Aydın’da laminant mutfak kapağı basmaya başladık. Onların da makinalarını getirdim. 2004’te Allah nasip etti Girne Mahalle Muhtarı seçildim. İlk defa bilgisayarlı sisteme geçtik. Daha sonra muhtarlığım sürecinde yine mahallemize PTT şubesi getirdik. 2004’te bu camii derneğimizi kurduğumuzda yönetime girdim. 2008’de dernek başkanı oldum. İlk kez güneş paneli kazandırıyoruz. Bu güneş paneli vatandaşımızın katkısıyla, derneğimizin önderliğinde yapıldı. Buradaki güneş paneli sistemleri, camimizin klimalarının elektriğini karşılayacak. Aydın’da ilki biz başlatıyoruz. Devamı da gelir inşallah diğer camiilerimize. Vatandaşlarımız da gördüler. Aydın’da örnek bir iş yapmış oluyoruz” dedi.

60 BİN TL’YE MAL OLDU

Girne Mahalle Muhtarı Ali Ayaydın, “Reklam sponsorluğu gibi firmanın da bize indirimde katkısı oldu.  Maliyeti toplamda 60 bin TL’ye mal oldu. Vatandaşın katkısıyla, dernek olarak karşılıyoruz. 5-6 yıl sonra bize bedavaya mal olacağını söylediler. Şuanda klimaların tamamını çalıştırdığımızda henüz karşılamıyor. Elektrik konusunda böyle bir tasarruf çalışmamız bizleri ve tüm mahalle halkımızı da sevindirdi” ifadelerini kullandı.