Aksakal, 31 Mart yerel seçimlerinde DSP’nin başarılı olacağını belirterek; “Nasıl ki 2002’de iktidarı verdiysek, 2023'te iktidarı yeniden geri alacağız" dedi. DSP Didim İlçe seçim bürosu açılışına katılan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal partililer tarafından Dalyan kavşağında araçlarla karşıladı. Araç konvoyunun ardından Aksakal ve beraberindeki partililer Efeler Mahallesindeki seçim ofisine geldi. Seçim bürosu açılışına Genel Başkan Aksakal’ın yanı sıra DSP Aydın İl Başkanı Bülent Cünlü, DSP Didim İlçe başkanı Talat Yenipazar, DSP Didim belediye başkan adayı Reyhan Güner ile az sayıda partili katıldı. Açılışta konuşan DSP Didim Belediye Başkan adayı Reyhan Güner seçim çalışmalarına başladıklarını belirterek, Didimlileri seçim ofisine beklediklerini dile getirdi.

“İNSANLARIMIZ BU İKTİDARDAN BIKTI”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 17 yıllık AK Parti iktidarında insanların yıldığını belirterek; “İnsanlar DSP iktidarını özledi. Sizlerle olmaktan onur duyuyoruz. 2002’deki ABD’nin bölgemizde yapılandırmak istediği yapıyı DSP’nin efsanevi lideri Bülent Ecevit buna izin vermedi. Size Müslüman kanı döktürmem demişti ama neredeyse Ecevit’in hayatına mal oluyordu. Onların isteklerine yerine getiren AK Parti bu görevi üstlendiler. 17 senedir bu toprakların üzerine kabus gibi çöktüler. Dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden bir olan Türkiye, soğanı ithal eden duruma geldik. Şimdi soğan patatesi sayıyla alır hale geldi. Artık insanlar bıktı; yoruldu. Bunlarda bıktı bu durumdan ve adına ittifak diyerek birbirlerine destek olmaya başladı" dedi.

“İTTİFAK DEĞİL İLTİHAT YAPTILAR”

Cumhur ve Millet ittifakını eleştiren Aksakal ittifakı yapanların farklı yollardan gittiğini belirterek “Bunların adı ittifak değil iltihattır ve bu ittifakta Amerika’ya yapılmış ittifaktır" diye konuştu. DSP’nin 31 Martta Türkiye’nin her yerinde iradesini koyacağını belirten Aksakal; “Bu ak güvercin altında pırıl pırıl adaylarımızla alandayız. 31 Mart yetmez, Nasıl ki 2002’de iktidarı verdiysek 2023'te de iktidarı yeniden geri alacağız. Cumhuriyetimiz için laik devlet ve inançlarımız için bunu yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından İlçe seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.

Haber Videosu