Buharkent’te bulunan   yüzme havuzu tesisi salonunda düzenlenen genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Buharkent ilçesinde kalkınmanın sürdürülebilirliğinin temin edilmesi için ilçede faaliyet gösteren tüm paydaşların temsil edildiği bir zemin oluşturmak amacıyla tüm tarafların eşit bir şekilde temsil edileceği, ekonomik, sosyal ve kültürel  kalkınmanın strateji ve faaliyetlerinin katılımcı bir biçimde belirleneceği, uygulanacağı ve izlenerek değerlendirileceği bir yapı oluşturmayı hedefleyen platformun yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri seçimi yapıldı. Kaymakam Muhammet İkis’in onursal başkan olarak belirlendiği platformun Yönetim Kurulu, Başkan Mehmet Erol, üyeler Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Yalçın, Ortakçı Muhtarı Halil İbrahim Dinç, Toplum Eli Dernek Başkanı Özkan Çetin, Zorlu Enerji’den Tamer Soylu, Yüksekokul Müdürü Mesut Kırmacı’dan oluştu.

ORTAK HEDEF, ORTAK HAREKET

Platformun başarıya ulaşması için üzerilerine düşeni yapacaklarını ifade eden İlçe Kaymakamı Muhammet İkis, “Bu platforma gereken desteği sunacağız. İş ve işlemlerin hızlanması için gereken hassasiyeti göstereceğiz” dedi. 
  Platform konusunda 6 ay önce Zorlu Enerji Grubu Kurumsal Sorumluluk Yöneticisi Tamer Soylu’nun önerisi ile ilk adımların atıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Yol haritamızı belirlemiştik. Tüzüğümüzü hazırladık. Bugün tüzüğümüzü imzaladık ve bu platformumuz tüzel kişiliğini kazandı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Tüm kesimleri ortak bir çatı altında buluşturmak istediklerini ifade eden Erol, “Bir zeminde buluşalım, Buharkent’in kalkınmasını isteyen herkes ona katkı sağlasın istedik ve bu platformda bir araya geldik” diyerek sözlerini sonlandırdı.