Ameliyatına 45 bin lira gerektiğini belirten İmer, "9 yaşındaki kızım Sıla annesiz kalmasın. Hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.

9 KEZ AMELİYAT OLDU

Aydın'ın Çine ilçesinde yaşayan Netice İmer, bitmek bilmeyen sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. 19 yaşındayken beyin tümörü ve iki yıl önce de göğüs kanserine yakalanan genç kadın, kanserle savaşında 9 kez ameliyat olurken ailesinin moral desteğiyle amansız hastalıkların pençesinden kurtuldu. Kanseri yenen İmer'in mutluluğu fazla sürmedi. Genç kadına bu kez doğuştan kalp çarpıntısı (taşikardi) teşhisi kondu. Kalp ritmi 300'ün üzerine çıktığı için geçen yıl kalbinden ameliyat olan İmer'in kalp damarı yakıldı.

YEVMİYE İLE AMELİYAT PARASI BİRİKTİRİYOR

Ameliyatın ardından kalp çarpıntısı geçmeyen İmer'in yapılan kontrollerinde ana kalp damarına çok yakın mesafede diğer damarında da sorun olduğu belirlendi. İmer, ikinci kez ameliyata alındı ancak ölüm riski nedeniyle ameliyat tamamlanamadı. İki ameliyatı eşinin bankadan çektiği 50 bin lira ile gerçekleştirilen İmer'in üçüncü ameliyatını olabilecek maddi gücü kalmadı. Çine'de bir köftecide çalışmaya başlayan İmer, kaşık-bıçak silip masaları temizleyerek kazandığı yevmiye ile ameliyat parası biriktirmeye çalışıyor.

AMELİYATA 45 BİN LİRA

Kalp ritmin 300'e çıktığını ve ameliyat olmazsa damarlarının patlayıp öleceğini belirten Netice İmer, "Kalp rahatsızlığından dolayı Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde geçen yıl Eylül'de ilk ameliyatı oldum. İkinci damarda da sorun varmış, Ocak ayında tekrar ameliyata girdim. Damar ana damara çok yakın olması nedeniyle doktor riske girmedi. Ameliyatta üç kez krize girdiğim için ameliyat sonlandı. Şu an kalp ritmi 300'ün üzerine çıkıyor. Doktorlar, 'Ameliyat olmazsan, kalp damarların patlar ölürsün' dedi. Ameliyat için Cerrahpaşa Üniversitesi'nden 35 bin, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nden 45 bin lira istediler. Öğretim üyeleri bu ameliyatlara girdiği için ameliyat parası yüksek. Pahalı olduğu için ameliyatı olamadık. 1 sene içinde 5'inci ameliyatım. Bu ameliyatlar için 50 bin liraya yakın eşim bankadan kredi çekti. Eşimin maaşında haciz var. Bu yüzden eşim para alamıyor. Ameliyat parası için ben de köftecide çalışıyorum" dedi.

“KIZIM ANNESİZ KALMASIN”

9 yaşındaki kızı Sıla'yı annesiz bırakmak istemediğini dile getiren İmer, "Kalp rahatsızlığım nedeniyle ayakta durmamam, 5 kilo yük kaldırmamam gerekiyor. Sürekli kriz geçiriyorum. Ancak çalışmaktan başka bir çarem yok. Ameliyat olamazsam öleceğim. Kızım dünyada yalnız kalacak. Ameliyatım için hayırseverlerden de destek bekliyorum" diye konuştu. Annesini çok sevdiğini belirten Sıla ise, "Annem benim her şeyim. Onun iyileşmesini istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.