ADÜ’nün 22. mezuniyet töreni, halkın katılımının arttırılması ve kente ekonomik kazanç sağlanması için ilk kez Adnan Menderes Stadyumu'nda düzenlendi. Mezun olmaya hak kazanan 12 bin 400 öğrencinin katıldığı törenin başlamasından kısa süre sonra yağmur etkili oldu. Islanan bazı öğrenciler Rektör Aldemir’e tepki gösterirken stadyumu terk etti.

NASİP DEĞİLMİŞ 

Tepkiler üzerine protokol tribününden inen Aldemir, öğrencilerin yanına gitti. Öğrencilerle birlikte ıslanan Aldemir, “Öğrencilerimiz ıslanıyorsa biz de ıslanacağız” diyerek tribündeki öğretim elemanlarını da sahaya davet etti. Öğrencileri güzel bir organizasyonla mezun etmek istediklerini ancak hava şartlarının buna müsaade etmediğini belirten Rektör Aldemir, “Bu yıl ilk kez halkın da katılımıyla mezuniyet törenimizi stadyumda yapmayı kararlaştırdık. Haftalar öncesinden bu organizasyonu planladık. Güneşli bir gündü ancak sonradan yağmur yağdı. Benim de nasibimde ilk istediklerim olmuyor. Ama bunda da bir güzellik vardır mutlaka” diye konuştu.

YAĞMURA RAĞMEN EĞLENDİLER 

Yağmurun kesilmesinin ardından öğrenciler ant okuyup keplerini attı. Rektör Aldemir ile davetliler, bölümlerinde birinci olan öğrencilere başarı belgelerini verdi. Öğrenciler müzik eşliğinde eğlendi. Öte yandan törenin ardından yapılması planlanan Manga Konseri ise yağmurun şiddetini artırması nedeniyle ertelendi.

Haber Videosu