Ege Bölgesi’nde hava sıcaklığının kendisini en fazla hissettirdiği kentlerin başında gelen Aydın’da son günlerde hava sıcaklığında artış yaşanıyor. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kar helvası, bu yıl da vatandaşların tercihi oldu. Sıcak ve nemli havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için kar helvası tüketiyor. Kışın yaylalara yağdıktan sonra kuyularda istiflenerek saklanan karın, yazın meyve şuruplarıyla karıştırılmasıyla elde edilen kar helvası, insan vücuduna olan faydasıyla da biliniyor.

İLGİ YOĞUN

Efeler ilçesi Hükümet Bulvarı’nda kar helvası satışı yapan 24 yaşındaki Burak Yakar, hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte satışların arttığını belirterek, “Aydın’da yaz mevsimi çok sıcak geçiyor. Bu sıcak yaz günlerinde vatandaşlar, kar helvası tüketerek serinliyor. Kentle özdeşleşmiş bir tat olan kar helvası, tamamen doğal olması nedeniyle insan vücuduna birçok faydası bulunuyor. Karadut, vişne, pekmez gibi meyvelerin şuruplarıyla karıştırılmasıyla kar helvası, adeta sıcak havanın çaresi” dedi.

BARDAĞI 3 LİRA

Dondurmalı kar helvası da yaptıklarını kaydeden Yakar, “Kar helvasını dondurma ile birleştirdik. Dondurmalı kar helvasına da vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlarımızın ilgisi bizleri çok mutlu etti” diye konuştu. Kar helvasının bardağını 3 liradan satışa sunduklarını ifade eden Yakar, dondurmalı kar helvasının bardağını ise 4 liradan sattıklarını söyledi.

Haber Videosu