Olay, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı günü saat 21.00 sıralarında, Toygar Mahallesinde meydana geldi. Geçimini çiftçilik yaparak sağlayan 2’si kız 4 çocuk babası Mehmet Aslan, teravih namazından eve geldikten sonra ortanca oğlu Nazmi’nin eve dönmediğini fark etti. Oğlunun telefonuna cevap vermemesi üzerine aramaya başlayan baba Aslan, birlikte teravih namazına gittiği arkadaşlarına ulaşarak oğlunu görüp görmediklerini sordu. Arkadaşlarının teravih namazına gelmediğini söylemesi üzerine oğlunu aramayı sürdüren baba Aslan, eve dönerek arka bahçelerinde bulunan hayvan damını kontrol etti. Burada oğlunun naylon ambalaj ipiyle tavanda asılı cesediyle karşılaşan baba Aslan, büyük şok yaşadı. Mehmet Aslan, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Nazmi Aslan'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

CEP TELEFONU İNCELEMEYE ALINDI

Taşımalı eğitimle Esenköy Mahallesi'ndeki Esenköy Ortaokulu'nda okuyan Nazmi Aslan’ın, olay günü birlikte teravih namazına gittiği samimi arkadaşı Osman Ekiz’in evine giderek kendisini sorduğu, arkadaşının evde olmaması nedeniyle ailesine bir şey söylemeden oradan ayrıldığı öğrenildi. Üzerinden herhangi bir intihar notu çıkmayan ve çevresinde neşeli biri olarak bilinen Nazmi Aslan'ın, okulunda hoşlandığı bir kıza yönelik platonik aşk yaşadığı, intihar nedeninin bu olabileceği öne sürüldü. Jandarma yetkilileri incelenmek üzere Aslan'ın cep telefonuna el koydu.
  Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Nazmi Aslan'ın cenazesi önce Nazilli Devlet Hastanesi morguna, daha sonra otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma tarafından intihar olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.