Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Efeler ilçesindeki Atatürk Spor Salonu'nda yapılan genel kurula, arıcılar yoğun ilgi gösterdi.

İKİ LİSTE YARIŞTI

Ziraat Bankası eski Müdürü Metin Altay'ın divan başkanlığını yaptığı genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporları ile gelir-gider tablosu, bilanço ve bütçenin kabul edilmesinin ardından, seçime gidildi. Seçimde mevcut Başkan Ayhan Özdemir ile eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yanar Devecioğlu'nun listeleri yarıştı.

FARK ATTI

2 bin 300 üyeden bin 900'ünün oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde, 886 üye sandık başına gitti. 714 oy alan Özdemir, güven tazeledi. Devecioğlu 166 oyda kalırken, 6 oy geçersiz sayıldı. Rakibi Devecioğlu'ndan 548 oy daha fazla alarak, yeniden başkanlık görevine seçilme başarısı gösteren Özdemir, teşekkür konuşması yaptı.
4 yıldır başkanlık görevini severek yaptığını belirten başkan Özdemir, "Bana ihtiyaç duyan her arıcımızın yanında olmaya çalıştım. Sizlerin derdi, sıkıntısı benim de derdim, sıkıntım oldu. Yeni dönemde çok daha fazla çalışacağımıza söz veriyorum. Hayata geçirmek istediğimiz çok güzel projelerimiz var. Bu projeleri gerçekleştirmemiz için bana ve ekibime verdiğiniz destek için sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

YÖNETİM VE DİSİPLİN KURULLARI

Özdemir başkanlığındaki Yönetim Kurulu Ali Canlı, Namık Aydoğdu, Mehmet Gür, İsa Durak, Zihni Yıkılmaz ve Sadettin Seytin'den oluştu. Denetim Kurulu üyeliklerine Veli Sarıpehlivan, İlhan Deveci ve Özkan Dirik, delegeliklere ise Ayhan Özdemir, Sibel Utlu, Erhan Serçin, Rıfat Türk, Baykal Durmaz, Macit Eyinç, Ali Özmen ve Ramazan Yiğit seçildi.