Aydın'da, 1997 yılında dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla kurulan Aydın Konut Yapı Kooperatifi'nin (AYKONUT) projesini devralarak şehrin göbeğinde uzun yıllardır devam eden keşmekeşliğe son veren Yavuzlar İnşaat, arazi içinde yıkımlara devam ediyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında başlatılan çalışmalarla yaklaşık 165 evin 100’ünü yıkarak araziyi inşaat çalışmalarına hazırlayan Yavuzlar İnşaat, kalan binaları da tahliye edip yıktıktan sonra Ekim ayında temel atmayı planlıyor. Aydın’ın yıllardan bu yana kanayan yarası olan projeyi hayata geçirmek için adeta gün sayan Yavuzlar İnşaat, bin 538 daire, 200 dükkan, bir kapalı AVM, 2 katlı otopark, kapalı ve açık yüzme havuzları ile Ege Bölgesi’nin en büyük projelerinden bir tanesini inşa edecek. Yaklaşık 50 dönümlük bir araziyi Aydın’a kazandırmak için farklı bir proje yaptıklarını belirten Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu İcra ve Uygulama Üyesi Tevfik Yavuz, projeyi daha iyi bir imajla anlatmak için çalıştıklarını söyledi.

“EKİM’DE BAŞLAYACAĞIZ”

Yıkım işleri ile arsayı inşaat çalışmasına hazırladıklarını ifade eden Yavuz, “Bu projeyi gün yüzüne çıkaralı yaklaşık bir buçuk yıl oldu. Ocak ayından itibaren satış ofisi ve idari ofislerimizi Aydın halkının hizmetine açtık. Şu an itibariyle araziyi teslim aldık ve etrafını çevirdik. Bu arazi kentsel dönüşüm kapsamında oluşmuş bir araziydi. Burası metruk binaların olduğu atıl bir yerdi ve madde bağımlılarının mekanıydı. Aydın’ın göbeğinde terkedilmiş bir yer gibiydi. 50 bin metrekarelik bu arazi içinde 165’e yakın metruk ve betonarme bina var. 100’e yakınını da iki ay gibi kısa bir sürede yıktık. Boşaltılmayan binalar da en kısa sürede boşaltılıp ev sahipleri tarafından yıkım için bize teslim edilecek. Bir aksilik olmazsa Ekim ayı gibi inşaat çalışmalarına başlayacağız. 36 ay gibi süre zarfında da hak sahiplerine ve müşterilerimize evlerini teslim edeceğiz” dedi.

“ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM”

Aydın’ın yıllardır kanayan yarası olan bir sorunu çözdükleri için firma olarak gurur duyduklarını belirten Yavuz, “Projenin imar ve mülkiyet sorunlarını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Efeler Belediye Başkanlarımız ile kısa sürede çözdük. Bu proje 25 yıldır bu sıkıntılarla boğuşuyordu. Çünkü AYKONUT ilk başta 400 aileyi etkileyen bir projeyken aradan 25 yıla yakın bir sürenin geçmesi ve mirasın bölünmesi nedeniyle şu an 2 bin 200 aileyi etkileyen bir proje haline gelmiş durumda. Biz de kısa sürede olaya adapte olduk. İyi bir kadromuzun da olması olayları hızlı bir şekilde çözmemize yardımcı oldu. İyi niyetli bakış açımızla Aydın’ın göbeğinde 100’ün üzerinde evi tahliye edip, kimseyi rahatsız etmeden yıkmak kolay değildir. Biz bu işi severek yaptığımız için başarılı olduk. 25 yıldır çözülemeyen bir işi çözdüğümüz için ekip arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Biz bu işi biliyoruz ve biz bu işin içinde 40 yıldır varız. İnşaat yapmak bizim için çok kolay. Ama o aşamaya henüz gelemedik” diye konuştu.

“PROJEYE DAHİL EDİLMELİ”

Arazi sınırları içinde yer alan iki adet 13’er katlı yüksek binalarının geleceğiyle de ilgili bilgi veren Yavuz, “Arazi sınırları içinde yer alan 13 katlı iki yüksek bina projemiz içinde değildi. Daha sonra onlar da projeye dahil olmak istediler. Şu an kendi mevcut sorunlarımızı çözmeden o binalarla ilgili yeni bir işlem yapmak istememiştik. Önümüzdeki günlerde o binalardaki hak sahipleriyle de oturup bir görüşme yapacağız. Bir kısmını satın alma yoluyla bir kısmını da daire karşılığı bu sorunu çözmeyi planlıyoruz. Eğer anlaşma sağlanamazsa da o binalar mevcut olarak kalacak. Ama bize kalırsa o binaların bölgede bir bütünlük ve görsellik sağlaması açısından yıkılması gerekiyor. Binaların beton kaliteleri ve demir donatılarına baktırdık. Bu binalar ekonomik değerlerini yitirmiş ve deprem yönetmeliğine göre yapılmamış binalar. Tabiki takdir hak sahiplerinin” ifadelerini kullandı.

“1538 KONUT YER ALACAK”

Her türlü sosyal donatının olduğu bir projeye imza atacaklarını kaydeden Yavuz, “Projenin Aydın halkına yararlı olacağına inanıyor ve Aydın halkının en iyi şekilde faydalanacağını düşünüyoruz. Aydın’a farklı bir konsept kazandıracak projemiz hem iş imkanı hem de ticari bir döngü sağlayacak. 15-14-13 katlı binalarda 10 tipten oluşan 1538 konut yer alacak. Ayrıca iki katlı otopark, açık ve kapalı yüzme havuzları, AVM, 200 kadar iş yerinden oluşan büyük bir kompleks ve yatırıma imza atacağız” şeklinde konuştu.