Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki şehir eşleştirme hibe programı çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıya, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, AB Başkanlığı Proje Koordinatörü Ceyhan Çiçek, KODER Başkanı Tacettin Özden, ATRO Başkanı Ozan Sayın, projenin paydaşları ve Sinai şehrinden 5 temsilci katıldı.

"STK’LARIN SAHİPLENMESİ OLUMLU"

AB Koordinatörü Ceyhan Çiçek, proje kapsamında 23 yerel yönetime maddi destek verdiklerini söyledi. Kuşadası Belediyesinin ortak olduğu projenin kurum odaklı olmasının önemine değindi. Çiçek, sivil toplum kuruluşlarının (STK) bu proje içerisinde olmasından ve paydaşların sahiplenmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

"KARDEŞ ŞEHİR FELSEFESİNE UYGUN ÇALIŞMALAR YAPILACAK"

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da proje hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışmalardan bahsederek emeği geçen herkese teşekkür eden Kayalı, Kuşadası’nın 14 kardeş şehri olduğunu ancak Siani kenti ve Almanya’nın Marl şehri ile kardeş şehrin felsefesine uygun çalışmalar yapıldığını söyledi. Kayalı, projenin amacına ulaşmasını diledi.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMDE İŞBİRLİĞİNE GİDİLECEK"

Proje koordinatörü ve Şehir Eşleştirme Uzmanı Duygu Dalgıç, kardeş şehir ilişkilerinin gelişmesinin, ilişkilerinin gelişmesine katkı sağladığını dile getirdi. Kardeş şehir ile yol haritası çıkarılacağını, sürdürebilir turizm temalı projenin işbirliği ile hazırlanacağını anlattı. Kurumlar arasında iletişimin güçleneceğini, ortak projeler üretileceğini ifade etti. Dalgıç, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde yerel düzeyde idari kapasitenin güçlendirilmesi suretiyle, Türkiye’deki ve AB’ye üye ülkelerdeki yerel yönetimler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını sağlayacak kalıcı köprüler kurulacağını, projenin teknik destek ve hibeden oluşan iki bileşeni bulunduğunu sözlerine ekledi.

PROJE DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

Toplantıda ayrıca proje değerlendirilmesi yapıldı. İlişkilerin değerlendirilmesinde başarı faktörleri masaya yatırıldı. 2 gün sürecek toplantı sonunda iki belediye arasında sürdürülebilir turizmin yaygınlaşması için "iyi niyet beyannamesi" imzalanacak.
       

Haber Videosu