Efeler Kent Konseyi, genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Turistik Park Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya sivil toplum kuruluşu temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Divan başkanlığını Bekir Köseoğlu'nun üstlendiği toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

15 AYDA 456 BİN TL HARCAMA

Toplantıda konuşan Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Fatih Atay, şeffaf ve açık olacaklarını söyledi.
Tuncay Erdemir başkanlığındaki eski Efeler Kent Konseyi yönetimini hedef alan Atay, "Kent Konseyi 2018 yılında 213 bin 303 TL harcama yapmış. 2019 yılının ilk üç ayında yapılan harcama ise 243 bin lira. Hele bir yemek faturası var 80 bin lira. Bunları takdirlerinize sunuyorum" dedi.

BAŞKAN EN FAZLA BİR DÖNEM GÖREV YAPACAK

Kent Konseyi'nde başkanın en fazla bir dönem görev yapması ve 12 kişilik yürütme kurulunun da yarısının erkeklerden, yarısının kadınlardan oluşması gerektiğini savunan Atay'ın önerisi kabul edildi.

ERDEMİR ADAY OLMADI

Atay'ın konuşmasının ardından, blok liste ile seçime gidildi. 2 dönemdir Efeler Kent Konseyi Başkanlığı'nı yürüten Tuncay Erdemir toplantıya katılmadı. Başkanlığa ise sadece Aydın Kadın Efeler Derneği Başkanı ve Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi eski Başkanı Gülsevil Gürsoy Ergünoğlu talip oldu. Yapılan açık oylama sonucunda Ergünoğlu, oy çokluğu ile Efeler Kent Konseyi Başkanlığı'na seçildi.

"ORTAK AKILLA KARAR ALACAĞIZ"

Teşekkür konuşması yapan Ergünoğlu, Efeler'in marka değerini ve tanınırlığını arttırmak için çalışacaklarını söyledi. Kadın, gençlik, çevre, engelliler, sağlık, eğitim, spor, çocuk ve medya meclislerini oluşturacaklarının da sinyalini veren Ergünoğlu, "Kentini seven insanlar olarak, elimizi taşın altına koymak, birlikte çalışmak ve üretmek zorundayız. Ortak akıl ve bilimin ışığında kararlar alacağız" dedi.

12 KİŞİLİK YÜRÜTME KURULU

Yürütme Kurulu ise Adalet Çıbık, Mehmet Vergili, Şule Çıvkaroğlu, Mustafa Yılmaz, Özlem Demirkol Kösedağ, Rıza Akdeniz, Melike Kallemoğlu, Mevlüt Kenar, Refiye Ruhsar Uzun, Hüseyin Asar, Ceyda Sarıbaş ve Aykut Aysın'dan oluştu. Öte yandan toplantıda konuşma yapmak isteyen sivil toplum kuruluşu temsilcilerine söz hakkı verilmemesi ise tepki çekti.