Didim Belediyesi ile Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde ilçede ilk kez düzenlenecek yarı maraton yarışmalarıyla ilgili olarak, Atabay bilgilendirme yaptı. Toplantıya Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) Başkanı ve Meclis Üyesi Sevinç Karataş ile Belediye Meclis Üyesi Sinan Ceyhan da eşlik etti.

"ESNAFA VE TURİZME KATKI SAĞLAYACAK"

Didim’in sanat, spor ve turizm kenti olması noktasında yeni atılımlar yaptıklarını ifade eden Atabay, bu yıl ilk kez ilçede bir yarı maratonun düzenleneceğini söyledi. Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle yapılacak bu çalışmaların ilçede turizm sezonun uzatılması ve esnafların bundan yararlanması noktasında hayata geçirildiğini kaydeden Atabay, “Bu sezon başında Vegan Festivali, Triatlon ile Yelken yarışmalarıyla sezonu erken açmaya çalıştık ve bunda da başarılı olundu. Sezon sonunda ise 'Didimaraton' adıyla yarı maratona ev sahipliği yapacağız. Bu etkinliklerden esnaflarımızın yararlanmasını sağlamak istiyoruz. Maratona yerli ve yabancı 500’ün üzerinde sporcu katılacak. Bu rakam ilk yıla göre çok iyi. Bunlar konaklama ve diğer giderlerini kendisi karşılayacak. Bu da esnafa ve turizme katkı sağlayacak” dedi.

“REKOR KIRILIRSA KAYDA ALINACAK”

Başkan Atabay, maratonun Kent Meydanı'ndan başlayıp yeniden Kent Meydanı'nda sona ereceğini kaydetti. Atabay, “İlk kez düzenleyeceğimiz bu etkinliğe eski atletler Veli Ballı, Gazi Yaşaroğlu ve Mehmet Yurdadön gibi önemli isimler de katılacak. Yurt dışından da katılımlar olacak” diye konuştu. Maratonun resmi olduğunu dile getiren Atabay, kırılacak herhangi bir rekorun da Federasyon yetkililerince kayıt altına alınacağını ve resmiyet kazanacağını bildirdi. 30 Eylül Pazar günü öğlen saatlerine kadar bazı yolların trafiğe kapatılacağını aktaran Atabay, Didimlilerden bu konuda sabır ve duyarlılık göstermelerini beklediğini sözlerine ekledi.

ETKİNLİK PROGRAMI VE ÖDÜLLER BELİRLENDİ

21 kilometrelik maratonda dereceye girenlere para ödülü, 10 kilometrelik maratonda derece yapanlara ise madalya ve sürpriz hediyeler verilecek. Maraton için kayıtların devam ettiği ifade edildi. Didim Maratonu etkinlikleri kapsamında 29 Eylül Cumartesi günü Kent Meydanı'nda 12.00-17.00 saatleri arasında sporcu kiti dağıtımı, 18.00-19.00 saatleri arasında makarna partisi ve alan etkinlikleri gerçekleştirilecek. 30 Eylül Pazar günü ise 08.00'de start verilirken, 12.00’de de ödül töreni düzenlenecek.