Aydın’da AK Parti’de 64 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. AK Partili belediyeler de dahil olmak üzere çok sayıda aday başvuruda bulunurken, Buharkent’te Mehmet Erol’un karşısına tek bir aday adayı çıkmadı. Bu durum, Mehmet Erol’un yaptıklarının partisi tarafından onaylanıp ne kadar başarılı görüldüğü şeklinde yorumlanırken, daha ilk döneminde bu güveni sağlayan Mehmet Erol’un seçilmesi halinde ikinci döneminde yapacakları merakla bekleniyor.

ÇEKİŞMELİ BİR SEÇİMİN ARDINDAN GELEN BAŞARI

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde ilk olarak 7 oy farkla MHP’li Yusuf Vural’ın kazandığı açıklanmıştı. Ardından yapılan itirazlar sonucu kazanan 3 kez el değiştirirken, AK Parti’nin itirazları sonucu YSK tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmişti. Yapılan ikinci seçimi yaklaşık 800 oy farkla kazanan Mehmet Erol, çekişmeli geçen bir seçimin ardından Buharkent’te üstünlüğünü kabul ettirirken bu dönemde rakipsiz hale geldi.

SAĞLANAN BİRLİK-BERABERLİK DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili değerlendirmesini aldığımız Başkan Mehmet Erol, “Teşkilatla biz bir bütünüz. İlk dönemimizde de tek aday adayı olarak girmiştim. İlçemizde bir görüş ve karar birliği var. Arkadaşlarımız sağ olsun yaptığımız hizmetlere teveccüh gösteriyorlar. İlk dönemimizde sağlanan birlik beraberlik devam ediyor” dedi.

DİĞER PARTİLERDE ARAYIŞ SÜRÜYOR

Öte yandan Buharkent kulislerinden edinilen bilgiye göre diğer partilerde de henüz bir aday adayı ortaya çıkmadı. MHP’nin genel merkezin tavrına göre aday çıkarıp çıkarmayacağı merak edilirken, zaman zaman ortak hareket edebilecekleri dillendirilen İYİ Parti ve CHP’de de adayı adayı arayışlarının sürdüğü öğrenildi.