Aynı zamanda Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi Başkanı olan Hümeyra Yıkılmaz, 7 bin metre üzeri ilk tırmanışını 2013 yılında Çin'deki 7 bin 546 metre yüksekliğindeki Muztagh Ata Dağı'na yaptı. Dağda 6 bin 800 metreye kadar çıkan Yıkılmaz, zirveye ulaşmayı başaramadı. İlk denemesinde başarısız olmasına rağmen yılmayan Yıkılmaz, 2014 yılında da Tacikistan'daki Pamir Sıradağı'nın 7 bin 105 metrelik Korjenevskaya ve ardından 7 bin 495 metrelik Kommunisma Dağları'nın zirvesine tırmandı. İlk kadın Türk dağcı olarak tırmanışlarını gerçekleştiren Yıkılmaz, 2015'te de Pamir Sıradağı'nın Kırgızistan'daki 7 bin 134 metrelik Peak Lenin Dağı'nın zirvesine çıktı.

KAR LEOPARI UNVANINI ALACAK

Yıkılmaz, Rusya Dağcılık Federasyonu tarafından bir dönemde 5 tane 7 bin metre ve üstündeki dağlara tırmananlara verilen ve Türkiye 'den 1994 yılında Nasuh Mahruki'nin aldığı 'Kar Leoparı' unvanına göz dikti. 
  2016'da Tanrı Dağları'nın en yüksek ikinci zirvesi olan 7 bin 10 metrelik Khan Tengri'nin zirvesine tırmanmayı deneyen Yıkılmaz, dağın zirvesine 200 metre kala havanın bozması ve zamanın kısalması üzerine tırmanışını yarıda bıraktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin sponsor olduğu ikinci tırmanış için partnerleri Kerem Ayhan ve Şeref Arıca ile birlikte geçtiğimiz günlerde Kırgızistan'a giden Yıkılmaz, helikopterle 4 bin metredeki ana kampa ulaştı. Kamptan 7 bin 10 metrelik Khan Tengri Zirvesi'ne tırmanışa geçen Yıkılmaz, 4 bin 200 metre, 5 bin 300 metre ve 5 bin 800 metre yükseklikte kamp yaptı. 7 günlük tırmanışla 6 bin 550 metre yüksekliğe ulaşan Yıkılmaz, zirveye 460 metre kala havanın iyice bozması, şiddetli rüzgar ve kar yağışı nedeniyle tırmanışını yarıda bıraktı. Ana kampa geri dönen Yıkılmaz, havanın düzelmesi üzerine tekrar zirve tırmanışına devam ederek dördüncü günün sonunda Khan Tengri Dağı'nın zirvesine ulaştı.

TARİHE GEÇTİ

7 bin metreden yüksek 4 zirveye tırmanan ilk Türk kadın unvanının sahibi olan Yıkılmaz, "Khan Tengri dağı 7 bin metrelik dağlar arasında tırmanması en zor dağlardan birisidir. Bundan dolayı dünyanın dört bir tarafından profesyonel dağcılar, bu dağa tırmanmaya geliyor. Yoğun mücadele getiren bu zorlu yerleri geçerek dağın zirvesine ulaştım. Buraya, bir Türk vatandaşı olarak tırmanmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bununla birlikte, dördüncü 7 binlik zirvemi yapmış oldum. Pobeda Dağı'nın zirvesine ulaşırsam, 'İlk Türk Kadın Kar Leoparı' unvanını elde edeceğim. Ancak bunun için profesyonel bir ekiple tırmanış yapmam gerekiyor" dedi.