Alınan bilgiye göre yetenekli öğrencilerin özel yetenek sınavı ile alınacağı bölümlere sınırlı sayıda kontenjan ayrıldı. Geleceğin sanatçılarının yetişeceği bu okulda baraj sınavları 21 Ağustos’ta yapılacak. Yapılacak bu sınavda başarılı olan öğrenciler aynı gün içerisinde açıklanarak 22 Ağustos’ta kesin kayıt sınavındaki başarılarına göre değerlendirmeleri yapılacak.
  5. sınıfa başvurmak isteyen adayların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokullardan birinde 4. sınıfı başarıyla tamamlamış olması gerekiyor. Baraj sınavında adayların müzikal işitme yeteneği değerlendiriliyor. Bu sınavda adaylara tek ve çift sesler, üç ve dört sesli akorlar sorularak adayların bunları kendi sesleri ile tekrarlamaları isteniyor. Akorların ardından adaylardan, kendilerine çalınacak ezgileri yine kendi sesleri ile tekrarlamaları ve kendilerine dinletilecek ritim kalıplarını elle vurarak tekrarlamaları istenecek.
  ADÜ Devlet Konservatuvarı Ortaokulu, Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi, Candan Tarhan Bulvarı eski Turizm Fakültesinin olduğu binada öğrenim veriyor.