Koçarlı’da seçimi kazanan Cumhur İttifakı’nın AK Parti’li adayı ilk günden tepkileri üzerine çekti. Koçarlı Belediyesi hizmet binasından kendi posteri başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve MHP flamalarını sarkıtan Nedim Kaplan’ın ekipleri CHP’lilerin tepkisine neden oldu. CHP İl Başkanı Ali Çankır, yaşanan bu gelişmeyi sert bir dille eleştirip olayı rezillik olarak değerlendirdi.  

“OLGUN OLMADIKLARINI GÖSTERDİLER”

Yaşanan olayın seçilen belediye başkanının olgunluk derecesini en iyi şekilde özetlediğini söyleyen Çankır, “Bu seçimin sonucunda galip olmak bir yeri işgal etmek olmadığı gibi, kaybetmek de bir kalenin düşmesi değildir. Rakipler birbirine hasım değil, hizmet yarışındaki taraflardır. Hal böyleyken; ilimizde yarışa dahil olan ve resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde tamamlayan AKP Koçarlı adayının, bugün kamuya ait belediye hizmet binasının üzerine AKP flaması ile, Sayın Cumhurbaşkanının ve Cumhurbaşkanının resminin büyüklüğünün en az 4 katı büyüklüğünde kendi resmini asması, bu olgunluğu ne yazık ki herkesin gösteremediğinin en büyük kanıtı. Buraya kadar, bahse konu adayın ya da yandaşlarının ‘çiğliği’, ‘cehaleti’ ve hatta ‘acziyeti’ olarak 3-4 kelimede özetlenebilecek bu çirkin olayda, esas kamuoyunun ilgilenmesi gereken husus ise elbette bu konu ile ilgili derhal, şikâyet beklemeksizin harekete geçmesi gereken başta savcılık, valilik ve kaymakamlık makamının öylece beklemesidir” dedi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Olayla ilgili yetkilileri göreve davet eden Çankır, “Değerli amirler, yetkililer; kamu görevi, kişiye, zümreye, partiye veya ırka özel yapılamaz. Eğer devletin kamu dairesinin camından aşağı bir siyasi partinin flaması asılıyorsa, iktidar partisi diye korkup öylece bakamazsınız, görevinizi yapmak zorundasınız. Bunun altından hiçbiriniz kalkamazsınız. Yıllar sonra, ‘kamu dairesinden sarkıtılan parti bayrağını öylece seyreden savcısı, mülki idare amiri, memuru’ olarak anılmak istemiyorsanız bu rezilliğe derhal son verin ve bu rezilliğin sorumlularını derhal adalet karşısına çıkarın” ifadelerini kullandı.