Geçtiğimiz günlerde Aydın Valiliği tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı’na (AYBA) bağlı gerçekleşen evde sağlık hizmetlerinin yasaklanmasının ardından AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı da durumu değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinin istenen kriterlere uyulmadığı için yasaklandığını belirten Posacı, yaşanan bu olayın seçime bağlanmaması gerektiğini belirterek yaşanan mağduriyetlerin birinci etken olduğunu öne sürdü. Büyükşehir Belediyesi’ni tarım üzerinden de eleştiren Posacı, Tarım Daire Başkanlığının bütçesini kullanmayan bir belediyeyle karşı karşıya olduklarını vurguladı.

“ŞARTLAR YERİNE GETİRİLİRSE ENGEL YOK”

Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık hizmetlerinin standartlara uygun olmamasından dolayı sonlandırıldığını dile getiren Posacı, “Ortada bir hizmet var ve bunun standardı ve kriterleri belli. Ortada bazı mağduriyetler ve ardından da yapılan şikayetler var. 1,5-2 yıldan bu yana da devam eden yazışma süreci var. Büyükşehir Belediyesi samimi olsa burada gerekeni yapar ve bugünkü ajitasyonu yapmazdı. Gelinen noktada da bir hizmet yapılıyor ve engel olunuyor süsü verilmeye çalışılıyor. Şartlar yerine getirildiği takdirde hizmette hiçbir engel yoktur. Burada kimse kimsenin hizmetine mani değil ama bunun standardı bellidir. Çıkan nizam ve kurallara uymak zorundalar. Büyükşehir de çok abartı yapıyor. Bence herkes kendi görevini yaparsa hiçbir sıkıntı yaşanmaz” dedi.

“TARIM DAİRE BAŞKANLIĞININ BÜTÇESİ KULLANILMIYOR”

Tarım konusunda da Büyükşehir Belediyesi’ne eleştirilerde bulunan Posacı, “Aydın’da geçtiğimiz yıllarda hayvanlarda bazı salgın hastalıklar ortaya çıktı ve Büyükşehir Belediyesi’ne 2-3 defa önerge verdim ve ‘bana ne?’ dediler. Maalesef ‘bana ne?’ diyen bir belediye başkanımız var. Belediye başkanı isterse her şeyi yapar. Son Büyükşehir Yasası ile büyükşehir belediyelerinin yapamayacağı hiçbir şey yok. Şimdi üreticiye yem dağıtacakmış. Keşke 5 yıl önce yapsaydı yem fabrikasını. Yem fiyatları fırlayınca mı aklına gelmiş yem dağıtmak? Tarım Dairesi olan bir belediye var ve bu dairenin bütçesini harcamayan bir belediye başkanı tarımdan nasıl anlıyor ve tarımdan nasıl bahsediyor anlamak mümkün değil. 8 milyonluk bütçeyi harcayamayan bir tarım dairesi başkanlığı varken tarım hizmeti yapıyoruz diyorsa yalan söylüyorlardır” diye konuştu.