Bozdoğan’ın Yakakent Mahallesi çay kenarı mevkiinde hazineye ait bir arazi üzerinde Maren Enerji firması, sıcak su aramak üzere kuyu açma çalışmalarına başladı. Jeotermal santrallerin bulunduğu bölgelerde vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri göz önünde bulunduran Bozdoğanlı çiftçiler kuyuyla ilgili rahatsızlıkları Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel’e iletti. Odanın başkanlık seçimi öncesi üyelere vaatleri arasında jeotermal santrallerin zararlarıyla mücadele konusunu da dile getiren Başkan Özel, vatandaşların şikayeti üzerine verdiği sözü tutarak, yetkililerle temasa geçti.

"HENÜZ NET BİR DURUM YOK"

Aydın’da giderek kuyuyu açan Maren Enerji’nin yetkilileri ve bürokratlarla görüşmelerde bulunan Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, yaptığı basın açıklamasıyla görüşmelerin içeriğini paylaştı. Kuyunun sıcak su aramak için açıldığını ancak yeterli sıcaklığa sahip su bulunamaması durumunda santral kurulmayacağını belirten Başkan Özel, kuyunun açıldığı arazinin hazineye ait olduğunu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın firmaya araştırma ruhsatı verdiğini söyledi.

"ASLINDA DOĞAL GAZ ARIYORLAR"

Enerjiye karşı olmamakla birlikte bölge tarımına zarar verecek uygulamalara da göz yummayacaklarını vurgulayan Özel, “Gerekli altyapı oluşturulacak doğru şekillerde yapılacak enerji çalışmalarına karşı değiliz. Tarım kadar enerjiye de ihtiyaç olduğunun farkındayız ama çıkarılacak sıcak suyun yeniden yerin altına verilmesi gerekiyor. Biz konunun takipçisi olacağız. Akçay’ın ikinci bir Menderes olmasına müsamaha göstermeyeceğiz” diye konuştu. Başkan Özel firma yetkilisiyle yaptığı görüşmede kendisine verilen bir başka bilgiyi de paylaştı. Özel, firmanın bölgede sıcak sudan çok doğal gaz aradığını, doğal gazın ise tarıma hiçbir zararı bulunmadığını söyledi.