Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, MHP Aydın Büyükşehir ve Didim Belediye Meclis Üyesi Eda Yücel İlhan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Ulusoy, okul müdürleri ile veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilen projeler ve elde edilen başarılar slayt eşliğinde aktarıldı.

KÜLTÜR YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Toplantıda ilk konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, 2 yıl önce 4 öğretmenle başladıkları gönüllük projesinin bu süre zarfında 70’e çıktığını belirterek, “Düzenlediğimiz bazı projeler artık il genelinde de yapılmaya başlandı. Hedefimiz ülke genelinde projeler yapmak. 3 Mayıs’ta Didim Milet Antik Kenti'nde 17 ilçenin katılımıyla Aydın il geneli kültür yarışması düzenleyeceğiz. Didim’le ilgili tanıtım amaçlı yaptığımız boyama kitabını bu yıl İl genelinde yapmayı planlıyoruz. Masal anlatma noktasında yeni masalların İngilizce ve Türkçe basılması noktasında çalışmalarımız var. Bu çalışmaları gönüllülük esasına göre yaptık. Daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

"ÜLKE GENELİNDE GÜZEL İŞLER YAPMAK İSTİYORUZ"

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise çocukların her alanda kendilerini geliştirmesi ve bilgi edinmesi noktasında projeler yapıldığını ifade ederek, “Akademik başarının yanında sosyal projelerle de onlara yol göstermeyi amaçlıyoruz. Sadece Didim genelinde değil, ülke genelinde de güzel işler yapmak istiyoruz. Bu noktada sadece bizlere değil, STK’lara ve hayırsever iş adamlarına da görevler düşüyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından bazı projelere destek olan Didimli iş adamları Alaattin Doğan adına oğlu Deniz Doğan ve Selahattin Doğan adına da şirketin satış müdürü Derya Özdemir’e Kaymakam Türköz tarafından teşekkür plaketi verildi.