Didim ve İzmir’de Türkiye’nin ve Dünya'nın önde gelen gayrimenkul şirketinin sorumluluğunu yapan Soysalan, emlak sektörünün durumuyla ilgili tespitlerde bulundu. Soysalan, Didim’in 2002’deki gibi yabancıların ilgisiyle karşılaşacağı bir döneme girmeye başladığını dile getirdi. Aydın'ın turistik ilçesi Didim her dönem gayrimenkul noktasında yatırımcıların gözdesi oldu. Didim bu yönüyle gerek yurt içi, gerekse yurt dışındaki müşterilerin gözdesi haline geldi. Soysalan, Didim'deki emlak piyasasının son durumunu anlattı.

"GURBETÇİLERDEN TALEP ALMAKTAYIZ"

Soysalan, “Öncelikle Türkiye içinde talep olmakla birlikte yoğun olarak İran, İngiltere ve Avrupa’da gurbetçilerden talep almaktayız. Geçen yıl 300 bin TL olan bir gayrimenkul 87 bin euroya alınırken, şimdilerde ise bu rakam 45 bin euro düzeyinde. 2002 yılındaki yabancıların Didim’e olan akınının yeniden başlayacağını tahmin ediyorum. Didim için sektörün geleceği iyi olacak. Belçikalılar Didim’i tanıyor oradan talep var ama İranlılardan yoğun talep görünüyor. Bunun nedeni ise tur firmaları Didim’i paket olarak satmaktalar. İzmir’de de ofisimiz var ve İzmir’de İranlıların yoğun bir gayrimenkul alımı var” dedi.

"DÖVİZDEKİ ARTIŞ DURMALI"

Döviz kurlarındaki hareketliliğin gayrimenkul sektörünü de etkilediğini belirten Soysalan, “Dövizdeki artış artık durmalı. Euro 7 TL olması gerekiyorsa olsun çünkü insanlar yatırım için bekleme yapıyorlar. Kendi paramızda hızlı bir düşüş olduğunda insanlar biraz beklemeye geçiyor. Çünkü değer anlamında kayıplar insanların fikirlerini değiştiriyor” diye konuştu.