Didim Belediye Meclisi, Atabay'ın başkanlığında toplandı. Toplantıya CHP’li Ercan Atasoy, Erdal Baylan ve MHP’li Salih Yarmacı katılmadı.  Toplantı öncesinde verilen iki önerge meclis gündemine alındı. Gündemin ilk maddesinde meclis toplantı gün ve saati ile meclisin tatil edileceği ay belirlendi. Buna göre toplantının her ayın ilk Çarşamba günü saat 14.00’te yapılmasına karar verilirken, meclisin tatil yapılmadan çalışması kararı alındı. Diğer madde de ise Denetim Komisyonu üyeliği seçimi yapıldı.  

KOMİSYONLARDA MHP TEMSİLİYETİNİ KAYBETTİ

Denetim Komisyonu üyelikleri seçiminde ise Bağımsız Meclis Üyesi Onur Çağlar’ın vermiş olduğu önerge kapsamında MHP’nin meclis üyesi sayısının 3’e düşmesi ve komisyonlardaki temsiliyetinin ortadan kalması önergesinden yola çıkılarak komisyonlara CHP’den 4, 1 AK Parti'den 1 meclis üyesi seçildi. Buna göre CHP’den Hasan Yavuz, Ali Çağlari, Celalettin Erol ve Sinan Ceyhan ile AK Parti'den Şakir Saruhan seçildi. İhtisas Komisyonu seçimlerinde ise MHP’nin temsiliyetini kaybetmesinden dolayı meclis üyeliği seçimi yapıldı. Buna göre, İmar Komisyonuna Levent Ataş, Hukuk Komisyonuna Sevinç Karataş, Sağlık Komisyonuna Ahmet Yılmaz ve Gençlik Spor Komisyonuna Ali Çağlar seçildi. Gündem maddelerinden, meclis üyelerinin huzur hakkı ücretleri, amatör spor kulüplerine yardım miktarı, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

CHP'Lİ ÜYELER İZİN VERMEDİ

Gündemde yer alan, 'Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a borçlanma yetkisi verilmesi' konusu ele alındı. Başkan Atabay, 8 milyon TL’lik kredi için bu yetkinin istendiğini belirterek, “Bu kredi devam eden hizmetler ve çalışmalar için kullanılacak. Esas amaç son günlerdeki değişikliklerden kaynaklı, asgari ücrete gelen zam, imar barışının süresinin uzatılmasından dolayı imar barışından beklenen gelirlerin gelmemesi, affa giren cezalar ve vadesi geçmiş borçların ödenmemesi gibi konular dillendirildiğinde yekünde büyük bir meblağ tutuyor. Bu yetkiyi ilk olarak İller Bankası'ndan olmazda devlet bankalarından kullanma fikrimiz var. Zaten 5 yıllık süreçte bir kez kredi kullandık. Onu da gününde ödeyip bitirdik” dedi. Yapılan oylama neticesinde CHP grubundan Hatice Gençay, Hasan Yavuz ve Vedat Ege ile AK Parti ve MHP gruplarının 'hayır' oyları neticesinde borçlanma yetkisi talebi reddedildi. 
  Kadın Kooperatifi kurulması noktasında ise CHP’li Meclis Üyesi Hatice Gençay’ın verdiği ek önerge, gündem maddeleri içerisinde ele alındı. Gençay, bir kadın kooperatifinin olduğunu ve bunun üzerinden çalışmalar yapıldığını, yapılabileceğini belirterek, ikinci bir kooperatife gerek kalmadığını dile getirdi. Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz da ikinci bir kooperatifin açılmasında bir sıkıntının olmadığını, belediyeye ait KUEM’daki bayanların da burada yer alacağını belirtti. Madde komisyona havale edildi. Diğer maddeler ise İmar Komisyonuna sevk edildi.