Aydın'ın ilk tüp bebek merkezinin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde hizmete açılması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Hastane binasının bir bölümü, yapılan inşaat ve tadilat çalışmaları ile tüp bebek merkezine uygun hale getirildi. Cihaz alımı ve eğitim sürecinin de tamamlanmasının ardından, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, tüp bebek merkezi ruhsatı almak için İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdu. Tüp bebek merkezi, 25 Mart'tan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Merkezin açılmasıyla birlikte doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler, tüp bebek tedavisi için İzmir, Denizli veya başka illere gitmekten kurtulacak. Çiftler, artık Aydın'da tüp bebek sahibi olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşayacak.

1 YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Aydın'a tüp bebek merkezi kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, "Tüp bebek merkezi için yaklaşık 1 yıldır çalışıyorduk. Yaptığımız çalışmalarda artık sona geldik. Merkezimizin cihaz alımını ve ekibini tamamladık. Ruhsatı da müdürlük olarak biz vereceğiz. Pazartesi gününden itibaren merkezimiz hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.

"AİLELER FARKLI İLLERE GİTMEYECEK"

Merkezin açılması ile birlikte Aydınlı ailelerin tüp bebek tedavisi için farklı illere gitmekten kurtulacaklarını ifade eden Yavuzyılmaz, "Doğal yollardan çocuk sahibi olamayan aileler, tüp bebek tedavisi için artık Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemize gelecek. Gerekli tedaviyi, tüp bebek eğitimi alan doktor ve hemşirelerimiz yapacak. Artık ailelerimiz bu tedavi için farklı illere gitmeyecek" dedi. Yavuzyılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin de tüp bebek merkezi açmak için çalışma yaptığını sözlerine ekledi.