Aydın’da yapılan barajların maliyeti, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ile AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’u karşı karşıya getirdi. Yavuz’un partisinin diğer milletvekilleri gibi barajlarla ilgili bilgi sahibi olmadan, işin doğrusunu bilmeden açıklamalarda bulunduğunu savunan Mersin, kendisini samimi olmaya ve gerçekleri anlatmaya davet etti.

"PROTOKOLÜ NEDEN İMZALADI?"

Mersin, Yavuz'un İkizdere, Dandalaz, Beşparmak ve Sarıçay Barajları’nı AK Parti Hükümeti’nin yaptığını, bu barajların maliyetlerinin de Devlet Su İşleri (DSİ) bütçesinden karşılandığını ifade ettiğini belirterek, "Madem tüm bu yatırımlar DSİ tarafından yapılıyor, DSİ ile Aydın Büyükşehir Belediyesi bu barajla ilgili yapım ve maliyet protokolü neden imzaladı? Barajların yapım maliyetinin karşılanması için Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi ASKİ Genel Kurulu protokol için neden karar aldı? Neden ASKİ Genel Müdürlüğü İkizdere Barajı için 36.5 milyon TL DSİ’ye para ödedi? Bunları açıklar mısınız sayın vekilim?" dedi.

MEYDAN OKUDU

Barajların maliyetinin Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne yüklendiğini ifade eden Mersin, Yavuz'a seslenerek şunları kaydetti: "Eğer mensubu olduğunuz partinin hükumeti tarafından bu yatırımlarla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden maliyet alınmayacağına dair bir karar alırsanız biz bunu alkışlarız. Aydın’a, Karacasu’ya, Nazilli’ye, Buharkent’e ve memleketin olan Söke’ye bir iyiliğin dokunsun. Hükumetinin de Aydın Büyükşehir Belediyesinden maliyetini almadığı bir yatırımı olur. Hani bir laf vardı. ‘İnşaat, yapan ustanın değil ustaya para verip yaptıranındır.’ Hadi sana hodri meydan."