Operasyonda ilçenin tüm giriş ve çıkışları tutulurken, araçlarda arama ve kontrol yapıldı. Şüpheli araçlar ve şahıslar denetimden geçirildi. 
  Narkotik ve bomba arama köpeklerinin de görev aldığı operasyonda, iş yerleri ve eğlence mekanları kontrol edildi.

"UYGULAMALAR BAYRAM BOYUNCA SÜRECEK"

Operasyonun 6 sabit ve 16 ayrı noktada aynı anda başlatıldığını aktaran Batçıoğlu, "250 personel ile şehrin tamamında uygulama yaptık. Bayram öncesi kötü niyetli olabilecek kişilere yönelik caydırıcı bir çalışma gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin huzur, güven içerisinde bir bayram geçirmeleri için tüm ekibimizle bayram öncesi ve bayramda 24 saat  görevinin başında olacağız. Kuşadası bayram boyunca yoğun olacak. Bu yoğunluk tatille birlikte kendisini göstermeye başladı. Bu nedenle şüpheli araç ve kişiler üzerinde bayram boyunca uygulamalarımız devam edecek. Halkın yoğun olduğu bölgelerde yaya devriyeleri, sahillerde bisikletli timlerimiz görev yapacak” ifadelerini kullandı. 
  Tüm vatandaşların Zafer ve Kurban Bayramı'nı da kutlayan Batçıoğlu, tatilde Kuşadası'nı tercih eden ziyaretçilere huzur içerisinde bir bayram geçirme çabasında olduklarını sözlerine ekledi.