Baba ocağı Aydın’a AK Parti’nin seçim çalışmalarına destek olmak için gelen Bakan Selçuk, kentte ilk olarak AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Selçuk’u AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı ile birlikte AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen karşıladı.

"SONUÇLARIN GÜZEL OLACAĞINA İNANIYORUM"

Baba ocağı Aydın'da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Selçuk, "Bugün inşallah 31 Mart sürecinin heyecanını ve coşkusunu Aydınlı hemşehrilerimle birlikte yaşayacağız. Milletvekillerimiz ve başkan adaylarımızla birlikte çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarımız önümüzdeki günlerde devam edecek. Aydın, 31 Mart'ta Mustafa Savaş ile birlikte inşallah gönül belediyeciliğine kavuşacak. Aydın, AK Parti belediyeciliğiyle tanışmak için can atıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'da gerçekleştirdiği mitingde bu coşku ve heyecanı gördük. Anketlerde de güzel sonuçlar alıyoruz. Daha da güzel sonuçlar alacağız ve inşallah Aydın, 31 Mart akşamı gözümüzün aydınlığı olacak. Bu başarıyı her gün daha çok çalışarak, çalınmadık kapı bırakmayarak, gönüller kazanarak, yürekler fethederek elde edeceğiz. Vekillerimiz ve adaylarımız çok iyi çalışıyor. Cumhur İttifakı'nın Aydın'da çok güzel bir sonuç alacağına yürekten inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Savaş ve Cumhur İttifakı'nın tüm adaylarına başarılar diliyorum. Sonuçların güzel olacağına inanıyorum. Burası baba ocağım olmasının yanında beni besleyen topraklar. O yüzden bizler de bu sürece daima destekçi olacağız" dedi.

"EN BÜYÜK DESTEKÇİ KADINLAR OLACAK"

"Aydın'da kadınlar her zaman güçlüdür ve cesurdur" diyen Bakan Selçuk, sözlerine şöyle devam etti: "Eminim ki Mustafa Savaş, bu süreçte en büyük desteği kadın kollarından alçaktır. Kadınlar ve gençlerimiz başta olmak üzere daha çok çalışarak AK Parti'yi Aydın'da bir zafere daha taşıyacağımıza inanıyoruz. Aydın, 1 Nisan sabahı gönül belediyeciliğiyle tanışacak."

BAKAN SELÇUK'A PAZARDA BÜYÜK İLGİ

Parti ziyaretinin ardından Aydın'da Salı günleri kurulan tarihi Hasır Pazarı'nı ziyaret eden Bakan Selçuk'a özellikle kadınlar büyük ilgi gösterdi. Kendisine sevgi gösterisinde bulunan kadınlarla kucaklaşan Bakan Selçuk, vatandaş ve esnaflarla sohbet etti. Aydın'a özgü yöresel ürünleri tadan ve pazar alışverişi yapan Bakan Selçuk, çok beğendiği zeytinden programı takip eden basın mensuplarına ikram etti.

İŞ'TE ANNE PROJESİNE DESTEK

Pazar yeri ziyaretinin ardından Selçuk’un durağı ASTİM OSB’deki tekstil fabrikası oldu. “İş’te Anne” projesi kapsamında fabrikada istihdam edilen 25 kadın çalışan ile bir araya gelen Selçuk, işçilerle birlikte yemek yedi. AK Parti hükümetlerinin her zaman kadının yanında olduğunu vurgulayan Selçuk, şunları söyledi: “İş'te Anne projesinden yararlanan kadınlarımız burada. AK Parti hükümetleri olarak her zaman kadının yanında olduk. Kadın istihdamının arttırılmasına yönelik çalışmaların yanında olduk. Ürettiği değer bizler için çok önemli. Bu tekstil atölyesinden kadının gücünü görüyoruz. 24 kadınımız İş'te Anne projesinden yararlanmış durumda. Kadınlarımız annelik ile iş sorunlarının arasında kalmasın diye bu projede günlük 70 lira destek veriyoruz. 2-5 yaş arasında çocukları olan kadınlara 400-500 lira veriyoruz. Kursiyerlerimizi kurs süresince genel sağlık sigortasında faydalanıyor. Aydın’da mesleki eğitim ve beceri geliştirme işbirliği projesi kapsamında 78’i erkek 137’si kadın olmak üzere toplam 215 Aydınlı vatandaşa istihdam sağlıyoruz. Aydın’da istihdamı arttırmak için daha çok çalışacağız. 2019’da istihdamı artmış bir Aydın’a kavuşacağız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde 'Burası Aydın, burada iş var' diyeceğiz. Burada kadının ürettiği değerlerle güçlenen bir Aydın olacak. Aydın kadınlarıyla, işvereniyle ve çalışanlarıyla güçlü.”

"KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMI ARTTI"

Evde Çalışmak İsteyen Kadınlara Meslek Edindirme Kursu’nu düzenleyen Gevher Nesibe Sultan Derneği’ni de ziyaret eden Selçuk, daha sonra Aydın SGK Müdürlüğü’nü ziyaret edip ‘Mikro Kredi’ destekleme toplantısına katıldı. Toplantıda kadınlara seslenen Selçuk, Türkiye’nin kadın istihdamında önemli bir mesafe aldığını dile getirerek, “Bakanlık olarak kadınlarımızın üretime daha fazla katılmaları için teşvik politikaları yer almakta. Son 10 yıla baktığımızda, kadınlarımızın iş gücüne katılım oranlarına baktığımızda Avrupa’da birinci sıradayız. Türkiye’de son 10 yılda 4 milyonu aşkın kadının iş gücünü arttırdık. Yine kadın istihdamı son 10 yılda 3.5 milyon kişi arttı. Türkiye kadın istihdamı konusunda Avrupa’da ülkeleri arasında en fazla arttıran ülke konumunda. İş gücüne katılım oranımız kadınlarda yüzde 34 seviyesinde. Bu oranı yüzde 41’e çıkarmaya hedefliyoruz” diye konuştu.

2.5 MİLYON İLAVE İSTİHDAM

Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımız 2019 yılı istihdam seferberliği başlattı. Bu alanda işverenlerden 2.5 milyon ilave istihdam sözü aldı. Biz bunun yansımalarını Aydın’da göreceğiz. Bu rakamın yarısı kadınlardan oluşacak. Büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diyerek kadınların AK Parti’ye yerel seçimlerde destek vermesini izledi. Bakan Selçuk, mikrokredi desteği alarak üretim yapan kadınların stantlarını gezdikten sonra Efeler ve Osman Yozgatlı mahallelerinde AK Parti’nin seçim ofislerini açarak kentten ayrıldı.