Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Tepeköy Mahallesinde yaşayan Göksel Tok (38) ve Hacer Tok (39) çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Sedat Tok, aşırı kilo kaybı şikayetiyle 1.5 yıl önce ailesi tarafından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan tetkiklerde doktorların kan değerlerinde anormallik olduğunu tespit ettiği küçük çocuk, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Ege Üniversitesi’nde yapılan tahliller sonucunda 8 ay önce Sedat’a lösemi teşhisi konuldu. Tedavi sürecinde saçları dökülen Sedat’ın iyileşmesi için uygun ilik aranmaya başlandı. Sedat ve ailesi, Ramazan Bayramı öncesinde Almanya’daki bir kadın donörün iliğinin yüzde 100 uygun olduğu haberiyle sevindi. Ancak aldıkları sevindirici haberle yüzü gülen ailenin umudu yarım kaldı. Donörün bulaşıcı hastalık taşıması nedeniyle nakil işleminin iptal edildiğini öğrenen aile, şimdi Sedat’a can olacak yeni bir donör bulunmasını bekliyor.

"OĞLUM YAŞASIN"

Oğlunu yaşatabilmek için çok zorlu bir süreç geçirdiklerini belirten baba Göksel Tok, “Babamı kanser hastalığından kaybettikten bir ay sonra oğlum zayıflamaya başladı. Kilo kaybı nedeniyle hastaneye götürdüğümüzde oğlumun lösemi olduğunu öğrendik. Oğlumun yaşayabilmesi için ilik nakli olması gerekiyor. Hastalık başımıza gelmeden biz de bir şey bilmiyorduk. Donör olmanın ne kadar önemli bir şey olduğunu yeni anladık. Almanya’dan müjdeli haber geldi ancak donörün bulaşıcı hastalık taşıması nedeniyle nakil iptal oldu. Türkiye’den de uygun bir donör bulundu. Kesin sonuç 24 Haziran’da belli olacak. Sedat ve onun gibi ilik bekleyen yüzlerce çocuk var. Onlara umut olunması için herkesi donör olmaya davet ediyorum. Oğlum yaşasın istiyorum” dedi. Hastanede torununa refakat eden Selma Tok ise, “Sedat benim elimde büyüdü. Babasının işlerinden dolayı ona hastanede ben refakat ediyorum. Tek dileğim torunumun yaşaması. Torunuma umut olacak bir donörün bulunmasını bekliyoruz” diye konuştu.

KARDEŞLERİNE KAVUŞTU

Tedavi süreci tamamlanan ve evine dönen Sedat Tok ise, kardeşleri 8 yaşındaki Samet ve 6 yaşındaki Nazlı ile hasret giderdi. İyileşip kardeşleriyle oynamak istediğini belirten Sedat, “Hastalığımdan dolayı kardeşlerimden ve okulumdaki arkadaşlarımdan ayrı kaldığım için çok üzgünüm. Onlarla oyun oynamayı çok özledim. İyileşmek ve normal hayatıma geri dönmeyi istiyorum. Hastanede çok sıkılıyorum” ifadelerini kullandı. Samet ve Nazlı da abilerinin elinin sımsıkı tutarak kendisine moral desteği verdi.

Haber Videosu