3 yıldır devam edilen ve Karacasu Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 10. duruşmada da karar çıkmazken, dava 3 Ekim’e ertelendi. Adli Tıp Kurumunda gelecek kati raporun bekleneceği kaydedilirken Baba Yılmaz Çinleten, “Artık davanın bir an önce karara bağlanmasını istiyoruz” dedi. 2016 yılı Haziran ayında yaşanan olayda, Ayşe-Yılmaz Çinleten çiftinin 3 çocuğundan en küçükleri M.Ç, o zaman 2 yaşındayken mutfakta bulduğu fasulyeyi yuttu. Küçük çocuk, ailenin iddiasına göre doktorlar tarafından muayenesi yapılıp bir süre gözlem altında tutulduktan sonra ‘bir şeyi yok’ denilip eve gönderildi. Bir gün sonra fenalaşıp Nazilli Devlet Hastanesine giderken kalbi duran M.Ç, İzmir’de hayata döndürülürken beyninin oksijensiz kalması sonrası gözlerinde sağlık sorunu oluştu. Yürüme ve konuşma yetisinde de sorunlar oluşan M.Ç'nin ailesi bir yandan her hafta fizik tedavi merkezi ve 3 ayda bir İzmir’deki çocuk hastanesine gitmeye devam etti. Karacasu İlçe Devlet Hastanesinde çocuklarının bu duruma gelmesinden sorumlu tuttukları S.S. ve E.Ç. isimli doktorlardan şikayetçi olan aile, mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor.

KARAR ÇIKMADI

Davanın görülen 10. duruşmasına sanıklar katılmazken her iki sanığın avukatı hazır bulundu. Duruşma İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Çocuk Hastalıkları Hastanesine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna yazılan müzekkereye verilen cevapların okunması ile başladı. Duruşmada her iki sanığın dilekçeleri kabul edilirken, E.Ç’nin avukatının sanığın devlet memuru olması sebebiyle duruşmalardan vareste tutulması talebi kabul edildi. Her iki sanığın avukatı kati raporun dönüşünün beklenmesini isterken müvekkillerinin zararı karşılamaya hazır olduklarını dile getirdi.

“ARTIK ADALET YERİNİ BULSUN”

Duruşmaya katılan M.Ç’nin babası Yılmaz Çinleten, “Uğramış olduğum zarar 60-70 bin lira civarındadır. Bu olaydan dolayı sürekli hastaneye gidip geldiğimden oldukça çok masrafım olmuştur. Ben bir an evvel bu davanın sonuçlandırılması talep ediyorum. Bu davanın ağır cezaya taşınmasını istiyorum” dedi. Davanın sonuçlandırılabilmesi için adli tıp kati raporunun bekleneceği kaydedilirken, davanın sonuçlanmasının ardından hastane masraflarının yanında tazminat davasının da açılabileceği aktarıldı. Duruşmanın ardından konuşan Yılmaz Çinleten, “Ben öldükten sonra mı adalet yerini bulacak? Bir ayda 4 sefer Adli Tıpa gidiyorum. Önce rapor çıkmıştı. Bizim haklı olduğumuzu belirten rapor çıkmıştı ancak karşı tarafından avukatları itiraz etti. Ardından hakim değişti. Adalet, kanun neyse yerine gelsin” ifadelerini kullandı. Baba Çinleten ayrıca oğlunun konuşmaya başladığını ifade ederken yürüme ve görme sorunlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

2 yaşındaki M.Ç, 2016 yılı Haziran ayında mutfak çekmecesindeki naylonu yırtarak içerisinden kuru fasulye tanesini alıp ağzına attı. Anne Ayşe Yel Çinleten müdahalede bulunsa da fasulyeyi çıkaramadı. O sırada köyün üst kısmındaki yaylada bulunan baba Yılmaz Çinleten’e haber verilirken baba, M.Ç'yi alıp akrabalarıyla birlikte Karacasu İlçe Devlet Hastanesine geldi. Minik M.Ç'yi kontrol eden acilde görevli doktor S.S., babanın ifadesine göre herhangi bir korkulacak durum olmadığını söyledi. Doktor, 2 saat müşahede altında kalıp ardından gidebileceklerini belirtti.

YENİDEN HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Baba Çinleten, çocuğunu eve getirse de M.Ç’de önceki hareketliliğinden eser olmadığını fark etti. Anne Çinleten de çocuğunun o gece başını yastıktan kaldıramadığını anlattı. Ertesi gün durumun devam etmesi ve dudaklarındaki morarmalardan dolayı aile bu kez Karacasu Devlet Hastanesinde aile hekimleri E.Ç.’ye gitti.

NAZİLLİ’YE SEVK EDİLDİ

Eve gelmelerinden bir saat sonra M.Ç’nin iyice fenalaştığını ifade eden Çinleten, telaşlanıp arabaya binerek Nazilli Devlet Hastanesine gitmek üzere yola çıktı. Yolda M.Ç. daha da fenalaşırken nefes alamadığını fark etmeleri üzerine Kuyucak’tan ambulans çağrıldı. Nazilli Devlet Hastanesine ulaştıklarında kalbinin durduğunun söylendiğini ifade eden Baba Çinleten, Nazilli’den İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildiklerini dile getirdi.

13 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Behçet Uz Çocuk Hastanesinde hemen film çekilirken fasulyenin yemek borusuna değil nefes borusuna kaçtığı, orada büyüdüğü saptandı. Ertesi gün ameliyata alınan M.Ç. için doktorlar her şeye hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. 13 gün yoğun bakımda kalan M.Ç, ardından normal odaya çıkarıldı.

2 YAŞINDA GÖZLERİNİ KAYBETTİ

Yılmaz Çinleten, M.Ç'nin kalbinin durmasının ardından kendine geldiğinde gözlerinin görmediğini fark ettiklerini ve hastanede 10-15 kişinin zor zapt ettiğini dile getirirken, çocuğun yürüme ve konuşma yetisini kaybettiğini dile getirmişti.