Aydın'da faaliyet gösteren ve 162 spor kulübünün bağlı bulunduğu ASKF, 16. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı. Efeler ilçesindeki Aymira Otel'de gerçekleştirilen genel kurula kulüp başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı Hasip Arıkan, federasyonda 2005 yılında genel sekreter olarak başladığı görevini başkan olarak sonlandırdığını söyledi. Görev süresi boyunca kendisine destek veren herkese teşekkür eden Arıkan, kulüplerin maddi, malzeme, saha ve tesis ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Kulüplere karşı her zaman samimi olduklarını belirten Arıkan, "Beraber sevinip, beraber üzüldük" dedi. Arıkan, kulüplere destekleri için Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu'na teşekkür etti. İstemeden kalbini kırdığı herkesten özür dileyen Arıkan, "Ben herkese hakkımı helal ediyorum. Sizden de haklarınızı helal etmenizi istiyorum" diye konuştu. Salonda bulunan kulüp başkan ve yöneticileri de duygusal bir konuşma yapan Arıkan'a haklarını helal ederek, ayakta alkışladı. İl Müdürü Fillikçioğlu'nun selamlama konuşmasının ardından divan oluşturdu.

TEK LİSTE 

Divan başkanlığını Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin'in yaptığı genel kurulda, iki dönemdir ASKF Başkanlığı yapan Hasip Arıkan, yeniden aday olmadı. 3 dönemdir ASKF Yönetim Kurulu'nda görev alan Kasım Payza başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. Yapılan seçim sonucunda Payza, ASKF'nin yeni başkanı oldu.

“KAZANAN AYDIN SPOR CAMİASI OLACAK”


Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Payza, tüm delegelere teşekkür ederek “Hasip başkanımızdan aldığımız bayrağı inşallah bundan sonra daha ileriye götürmek için elimizden geldiğince çabayı ve mücadeleyi göstereceğiz. Özellikle Aydın sporunun kalitesini arttırmak için gerek profesyonel gerek amatör olarak bir-iki tık daha üstüne nasıl çıkabiliriz onun mücadelesini vereceğiz. Bunu da alt taban birliklerimiz olsun Türkiye Futbol Federasyonu olsun, yerel yönetimlerimiz olsun, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve bakanlığımız olsun, bu konuda girişimlerimizi hızlandıracağız. Sonuçta kazanan Aydın spor camiası olacak. Üç yıl içinde bunun mücadelesini vereceğiz. Bundan sonra yapılacak olan çalışmalarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile istişare ederek eksik kaldığımız yerde tesis, saha, malzeme desteklerini her zaman alacağız. Biz elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Bütün girişimlerde bulunacağız. Takdir üst kademelerin ve Aydın halkının olacak. İnşallah planladığımız güzel şeyler var. İlerleyen zamanlarda bunu kamuoyuyla paylaşacağız.” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU

Payza başkanlığındaki yönetim kurulu Ercan Gündoğdu, Osman Yıldırımkaya, Levent Aydın Karaca, Kadir Mutlu, İsmail Enver Tütüncü, Fuat Evren Gül, Bedri Altıntaş, Ömer Altuntaş, Okan Yalçın, Serdar Küçük, Bekir Kaykı, Kaya Özcan, Ünal Önal ve Ayhan Avşar'dan oluştu.
Muhabir: Yazar Silinmiş