Aslan, 55 yaşında şüpheli bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türk siyasetçisi, veteriner hekim, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı, 19, 20 ve 23. dönem TBMM Sivas Milletvekili, Büyük Birlik Partisinin kurucusu ve ilk genel başkanı olduğunu, onun izinde yürüdüklerini ifade etti.

BÜYÜK BİR DAVANIN TEMİZ LİDERİ OLMUŞTUR


Aslan, "Şehit liderimiz hayatının her döneminde, karşılıksız bir adanmışlık duygusu içerisinde, milli ve manevi değerlerin yücelmesi, millet ve vatanın bekası için kendi varlığını ve geleceğini feda edebilmeyi hayat düsturu olarak görmüştür. O daima, büyük bir davanın büyük bir yolun dümdüz bir takipçisi, katıksız, temiz bir ülkünün saf ve sade lideri olmuştur. Bizler de onun yaşadığı tüm zorluklara rağmen büyük bir azimle sürdürdüğü inançlı ve ilkeli mücadelesinin takipçileri olarak aziz hatırasını yaşayıp, yaşatıp, yüceltme çabasını kendimize örnek alarak davasına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Hep dik durdu, düz yaşadı, hayat çizgisinde kırıklık yok çizgisini bozmadı, istikametini değiştirmedi. İnandığı değerlere hep bağlı kaldı, kendisi için bir gün yaşamadı, ömrünü yüce davasına adadı. Bu emanet hepimizin ve bu kutlu yolu onun da istediği gibi hep birlikte adımlarımızı her geçen gün güçlendirerek yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı. Aslan, merhum Yazıcıoğlu’nun hafızalara kazınan birçok sözü ve beğeni toplayan şiirlerinin de olduğunu belirtti.

BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN OLDUĞU BİR TÜRKİYE HAYALİ VARDI


Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyaset içerisinde yer aldığı dönemlerde sabit ve tek bir liderlik özelliği göstermediğini söyleyen Aslan, "1980 öncesinde ani ve tek başına karar almasıyla, teşkilata hizmet edenleri değerlendirip, hizmet
etmeyenleri görevden almasıyla ağırlıklı olarak otoriter lider özelliklerini yansıttığı görülmüştür. 1980 sonrasında ise istişareye çok önem vermesiyle, çalışma arkadaşlarına karşı dostane davranışlarıyla, güvenilir bir lider olarak nitelendirilmesiyle, ülkücü camia nezdinde olumlu bir imaj yaratmasıyla, çalışma arkadaşlarının onun ideolojisini benimsemesiyle, siyasi başarıdan daha çok insanlara hizmet etmeyi kendine vazife edinmesi sebebiyle daha çok
karizmatik, demokratik, paternalist, dönüşümcü ve hizmetkâr lider özelliklerini gösterdiği için partili partisiz tüm vatandaşlar tarafından sevilmiştir. Türk'ü ile Kürt'ü ile Alevi'si ile Sünni'si ile bir hayalim var diyordu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun barışın ve kardeşliğin olduğu, kavganın ve kaosun olmadığı, çatışmanın olmadığı bir Türkiye hayali vardı. Onun 'Benim adım Muhsin Yazıcıoğlu! Bana baskı sökmez! Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok' sözü düsturumuzdur. Hayatı boyunca hep dik durmayı kendine felsefede felsefe edinmiş rahmetli liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolu yolumuzdur" sözlerini kaydetti.