AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz bugün Ahlat Belediyesi'nin düzenlediği bir etkinlikte yaptığı açıklamada, şehir sayının 100'e çıkacağını söyledi. Açıklamanın ardından 85 yıldır il olmayı bekleyen Nazillilerin hayali tekrardan hayat buldu.

‘BİZ SÖZÜMÜZÜN ERİYİZ’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz’ün yaptığı açıklamanın ardından gözler ‘2022 yılının sonunda Nazilli İl olacak’ diyen MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’a çevrildi. Başkan Alıcık konuyla ilgili yaptığı açıklamada biz sözümün eriyiz diyerek, “Ben bunu 2 senedir söylüyorum. Allah’ın izniyle Nazilli il olmayı görecek. Bugünde AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz’ün açıklamasını yaptı. Genel Başkanımızın yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye Cumhuriyeti 100. Yılında,100 Milyon nüfus 100 il ifadelerine yer vermişti. Bugüne kadar Genel Başkanımız ne söz verdiyse yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün açıklamasıyla söylediğimiz sözlerin ne kadar doğru ne kadar sözümüzün eri ve verdiğimiz sözün arkasında olduğumuzu gösteriyor. Ulu Önder Atatürk’ün 1937 de Nazilli’yi ziyaretlerinde “Nazilli vilayeti İl olacak” sözü MHP ve AK Partinin ortaklaşa cumhur ittifakında gerçekleşmesi bizim için çok önemlidir. Atatürk emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkan kitle Cumhur ittifaktı olarak hem MHP ve AK Parti’dir. Nazilli’nin il olması Allah’ın izniyle bizim zamanımızda gerçekleşirse büyük önder Atatürk’ün sözünü yerine getirmiş olmanın gururunu yaşayacağız” dedi.

‘GÖZLER ERİM’E ÇEVRİLDİ’

Geçtiğimiz aylarda Nazilli’nin il olmasını gündeme getiren Haluk Alıcık'ın açıklamalarını yalanlayarak, böyle bir konunun gündemde olmadığını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim; "Geçenlerde de böyle bir haber çıktı. İçişleri Bakanlığı’nın bununla ilgili herhangi bir çalışması yok. Bugün ben yine sordum, bakanlık da yineledi. İl ile ilgili şu anda bir gelişme yok” ifadelerini kullanmıştı. Milletvekili Erim'in 45 gün önce yaptığı açıklamanın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısının açıklamasına destek verip-vermeyeceği ise merak konusu oldu.