Yaz aylarının serin rüzgarlarında, kış aylarının soğuğunda sıcak bir alan oluşturmayı sağlayan battaniyeler bebek, çocuk, yetişkin fark etmeksizin her yaştan insanın kullandığı vazgeçilmez parçalardandır. Battaniyeler özellikle de birbirinden farklı desen ve dokuya sahip ip çeşitleriyle örüldüğünde ayrı bir özgünlük kazanmaktadır. Bu nedenle örgü severler tarafından en çok merak edilen hususlar arasında farklı ip çeşitleriyle özgün battaniye yapımı gelmektedir. Hangi ip çeşitleriyle ne tür battaniyeler yapılabileceğini hobitu kurucusu Erkan Tunçelli şu şekilde açıkladı; Battaniye örerken kullanılan birbirinden farklı doku ve renge sahip ip çeşidi bulunmaktadır. Bu ip çeşitleri battaniye örerken tercih edildiğinde battaniyenin ne amaçla, kimin tarafından kullanılacağını bilmek de son derece önemlidir. Örneğin bebekler için örülecek olan battaniyelerde daha organik içerikli ve yumuşak ipler tercih edilir. Bunun yanında yetişkinler için özellikle sıcak tutabilecek ip çeşitleri tercih edilir. Battaniye örmek isteyenler tarafından tercih edilen ve kolay bir şekilde battaniye örülebilecek farklı ip çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:
  • Kadife İp: Kadife ip modelleri battaniye örerken en sık kullanılan ip çeşitleri arasında yer almaktadır. Bunun sebebi ipin hem battaniye için son derece yatkın olması hem de sıcak tutabilme özelliğine sahip olmasıdır. Bu nedenle gerek yetişkinler gerek ise bebekler için battaniye örmek isteyen kimseler kadife ipleri tercih etmektedirler.
 
  • Puffy İp: Oldukça yumuşak olan puffy ipler aynı zamanda kolay örülebilmeleri ile de bilinirler. Puffy ip çeşidi olan kendinden ilmekli ip modelleri herhangi bir şiş, tığ gibi yardımcı ekipman olmadan da kolayca örülebilmektedir. Kısa zamanda sıcak tutan battaniyeler örmek isteyenler puffy ip çeşitlerini sıkça tercih etmektedirler. Puffy ip genel olarak bebek battaniyelerinde yoğun olarak kullanılsa da TV battaniyesi gibi farklı battaniye çeşitlerinde de kullanılmaktadır.
 
  • Penye İp: Genellikle aksesuar yapımında kullanılan penye ipler çanta, takı, banyo paspası, supla, sepet yapımı gibi oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu alan içerisinde yoğun olarak kullanılmasa da battaniye yapımı da dahildir. Dokusu daha sıkı duran battaniyeleri tercih eden örgü severler penye ip ile battaniye örebilmektedirler.
 
  • Akrilik İp: Özellikle de yelek, hırka, elbise, atkı, şapka yapımlarında tercih edilen akrilik ipler yumuşak dokuları ve kolay örülebilmeleri sebebiyle battaniye yapımlarında da tercih edilen ipler arasında yer alabilmektedir. Farklı iplerden farklı battaniyeler örmek isteyen kişilerin tercihi olan akrilik ipten battaniye örmek, ipin boyutu diğer iplere göre daha ince olduğundan uzun sürebilir; ancak buna rağmen özgün battaniyelere sahip olmak isteyen kimseler tarafından akrilik ip battaniye yapımında tercih edilebilmektedir. Şal şeklinde yaz aylarında kullanılacak battaniyeler için akrilik ip son derece uygundur.
 
  • Koton İp: Akrilik ip gibi ince bir yapıya sahip olan koton ipler genel olarak atkı, şapka, eldiven, kazak gibi ürünler örmek için kullanılırlar. Bunun yanında küçük boyutlu battaniyeler örmek isteyen kimseler tarafından da nadir de olsa tercih edilebilmektedirler.