Şair ve yazar M. Sunullah Arısoy’un anısını yaşatmak amacıyla Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) tarafından ödül, yirmi beş yıldır veriliyor. M. Sunullah Arısoy Şiir Ödülü'ne bu yıl “Ağıt, Kahır ve Sevda” kitabı ile Şaban Akbaba layık görüldü. Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) Seçici Kurulu, Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ve Halim Yazıcı’dan oluştu.

ANISI YAŞATILIYOR


Ankara Televizyonu’nda edebiyat içerikli programlar hazırlayan, Türk Dili, aktüalite dergilerinde şiir ve yazılar yazan ve gazete yazarlığı yapan, 18 Aralık 1988’de yaşamını yitiren M. Sunullah Arısoy'un anısı 26 yıldır yaşatılıyor. Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezinde Arısoy’un eşi Ülkü Arısoy tarafından Akbaba’ya ödül takdim edildi. Törende konuşan Akbaba, şiirin kendisi için bir tutku olduğunu belirtti ve şairlik sürecini anlattı.

ÖNCEKİ YILLARDA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLENLER


M. Sunullah Arısoy Ödülü daha önceki yıllarda Türk dili alanında Emine Yurtçu, Zerrin Küsmez, Selma Kavas, Prof. Dr. Ömer Demircan, Ali Dündar ve İlhan Türk’e; şiir dalında ise Haydar Ünal, Mustafa Yıldız, Asım Öztürk, Zeynep Kurada, Ayten Mutlu, Turgay Fişekçi, Selahattin Yolgiden, Arzu K. Ayçiçek, Veysel Çolak, Muzaffer Kale, Ahmet Günbaş, İhsan Topçu, Ergül Çetin, Hakan Cem, Selami Karabulut, Can Sinanoğlu, Hüseyin Atabaş, Beytullah Kılıç, Çağın Özbilgi, Bekir Dadır ve Tataryen Lokman’a verildi. Halim Yazıcı, Hilal Karahan, Ömür Özçetin, Gülümser Çankaya, Seçil Avcı ve Emin Kaya da KEGEV özel ödüllerine değer görüldü.

ŞABAN AKBABA KİMDİR?


Şaban Akbaba, 1954’te Kars-Arpaçay Bardaklı Köyü'nde doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’ni bitirerek öğretmen oldu, 1980’de Bursa’ya atandı. Orhaneli’nin Deliballar ve Eskidanişment, Gemlik'in Narlı ve Muratoba köylerinin ilkokullarında on dört yıl öğretmenlik yaptı. 1993’te Türkçe ve Kültür dersleri öğretmeni olarak Hamburg’a atandı. Daha sonra yeniden Bursa’ya dönerek yeni kurulan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi’nde görevlendirildi. 2004’te Bursa Yazın ve Sanat Derneği’nin kurucuları arasında yer alan ve başkanlığını üstlenen Akbaba, PEN Türkiye Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi, Edebiyatçılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi oldu.