İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında engelli dernekleri tarafından çelenk bırakıldı. Törene Nazilli Bedensel Engelliler Derneği (NEBED) Başkanı Ali Köse, Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) Başkanı Tayfun Yazıcı, Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Ünlü, Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aysun Bademli, Aydın Otizm Gençlik ve Spor Derneği Nazilli Temsilcisi Serdal Yaman, Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Bay, siyasi parti temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.

ENGELLİ DERNEKLERİ ÇELENK BIRAKTI

Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen törende ilk olarak ilçede bulunan engelli dernekleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program devam etti. Son olarak hafta boyunca yapılacak etkinliklerin hatırlatılmasıyla program sona erdi.

"SORUMLULUKLARIMIZ BÜYÜK"

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın kutlama değil, bir farkındalık haftası olduğunu dile getiren NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, şunları kaydetti: “Bütün derneklerle birlikte bir çelen koyma töreni düzenledik. Hep birlikte çok güzel oldu. Ama Nazilli’de maalesef bunlar kutlama ile kalıyor. Nazilli’de hakikaten sorumluluklarımız büyük. ‘Engelsiz şehir Nazilli’ diyerek yola çıktık ama ilçemizin her tarafı engel. İdarecilerimizin bir an önce yapıcı, reklam amaçlı değil de, ortaya bir şeyler koymaları gerekir. İnşallah olur. Yetkililerimizin erişilebilir Nazilli için bir şeyler üretmesini istiyoruz.”

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Engelliler Haftası’nda hep birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ali Köse, “Sevgi varsa engel yoktur’ sloganı ile yola çıktık. Burada bütün dernekler çelengimizi koyduk. Biz dernek olarak 30’a yakın proje yapmışız yaklaşık 1 yıllık görev süremizde. Yapmaya da devam edeceğiz. Çalışmalarda ve bugün destek olan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

"FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN BURADAYIZ"

Engelliler için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini ifade eden NEBED Başkanı Ahmet Ünlü, “Gün Engelliler haftası. Bir farkındalık oluşturalım diye buradayız. Elimizden geldiğince biz dernekler olarak farkındalıkları her zaman her yerde dile getirmeye çalışıyoruz ama belirli hafta ve günlerde anca toplanabiliyoruz. En büyük sıkıntımız bu. Engellilere iş hayatından sosyal hayatına kadar içinde olması lazım. Biz bunun için üzerimize düşen ne ise yapmaya çalışıyoruz. Elimizden gelen neyse yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. 2019’da kurulan derneğimiz sayesinde İŞKUR aracılığıyla 55 engelli ve eski hükümlüye iş sağladık. Bütün engellerimizi buna yönlendiriyoruz. E-KPSS başvurularında danışmanlık yapıyoruz. Bizim için engelliler sosyal hayatın ve iş hayatının içinde olması lazım. Engelli maaşlarıyla bağlı yaşamadan, kendi maaşlarıyla kendi paralarını kazanarak, üreten engelliler olursa, bizde hiçbir engel kalmaz. Törenimize katılan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında bugün akşam saat 21.00’de Belediye Nikah Salonunda eğlence düzenlenecek. 14 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de ise geleneksel 4’üncü Engelsiz Bahar Şenliği yapılacak.