Koçarlı Belediye Meclisi, bu ayki toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı AK Parti’li Nedim Kaplan’ın yönettiği toplantıda, biri gündem dışı olmak üzere 12 madde görüşüldü.

KALKAN'A 3 YILLIK YETKİ

Yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda, belediyeye bağlı Koçarlı Menderes Turizm Eğlence Anonim Şirketi'nde Müdür Adem Kalkan'ın imza yetkisinin 10 Nisan 2022 tarihine kadar uzatılmasına oy çokluğu ile karar verildi. 2 yıl sonra yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Millet İttifakı meclis üyeleri, imza yetkisinin 3 değil, 2 yıllığına verilmesi gerektiğini savunarak, oylamada 'hayır' oyu kullandı.

İKİ MÜDÜR ATANDI

Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne Mehmet Ali Akyıldız’ın, Zabıta Müdürlüğü’ne Erdoğan Kaya’nın asaleten atandığının açıklanmasının ardından toplantıda Çam Fıstığı, Pamuk, İncir, Zeytin ve Zeytinyağı Festivali ele alındı.

FESTİVALİN MALİYETİ 700 BİN LİRA

Belediye tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen festivalin bu yıl 10, 11, 12 Haziran günlerinde yapılması ve festival giderlerinin belediye bütçesinden karşılanması oy birliği ile kararlaştırıldı.
Söz alan Millet İttifakı’ndan Meclis Üyesi Mevlüt Şahinci, festival için belediye bütçesinden ne kadar para harcanacağını sordu. Soruyu yanıtlayan Başkan Kaplan, festival giderlerinin bir kısmını sponsorlar aracılığıyla karşılamak istediklerini vurgulayarak, “Belediyemizden en az 250-300 bin lira gider diye düşünüyorum. Festivalin normal maliyeti 700 bin lira civarında” dedi.

“EN GÜZEL ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Festivalin birinci gününde Koray Avcı’nın, ikinci gününde Tuğçe Kandemir’in ve üçüncü gününde de Aleyna Tilki’nin sahne alacağını belirten Kaplan, şunları kaydetti: “Festival için oda başkanları ve muhtarlarla toplantı yaptık. Onların temsilcilerinin de yer alacağı bir tertip komitesi oluşturuyoruz. Salgın nedeniyle iki yıldır yapamadığımız festivalimizi, en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Amacımız yöresel ürünlerimizin ve ilçemizin tanıtımına katkı sunmak.” Esnaf camiasının salgın döneminde sıkıldığını ifade eden Kaplan, şoför esnafının gelir elde etmesi için belediye olarak mahallelerden festivale ücretsiz olarak vatandaş taşımayacaklarını anlattı. Kaplan, festival alanında ziraat aletleri, çiçekçi, gıda ve benzeri firmaların da yer alabileceklerini dile getirdi.

“SON KURUŞUNA KADAR YAPTI”

Toplantının dikkat çeken bir diğer maddesi ise belediye konferans salonuna isim verilmesi oldu. Çok amaçlı salona, belediye hizmet binasının yapılmasında büyük katkısı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun isminin verilmesi önerildi. Başkan Kaplan, Türkiye’de yaklaşık bin civarında ilçe belediyesi olduğunu hatırlatarak, “Hiçbir belediye, borçlanmadan böyle bir hizmet binası yapamaz. Bizim burada belediye olarak 3-4 milyon liralık bir masrafımız vardır. Ama son kuruşuna kadar İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu yaptı. Kendisinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu. Söz konusu öneri, oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada Millet İttifakı hayır oyu kullanmayı tercih etti.

KATIK ATIK ÜCRETİNE ZAM

2021 mali yılı kesin hesabına ilişkin cetvel ve kayıtlar ile katı atık ücret tarifesinin güncellenmesine oy birliği ile karar verildi. Katı atık ücretinin hükümetin yeniden değerleme oranında arttırıldığı ve belediyenin bütçe gerçekleşme oranının ise yüzde 91 olduğu açıklandı. Tüm maddelerin ele alınmasının ardından toplantı sona erdi.