İş birliği süreci kapsamında daha önce Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri belediyeyi ziyaret ederek protokol imzalamış, ardından Didim’de saha gezisi gerçekleştirerek proje alanlarını yerinde incelemişti. Sürecin devamında Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sürmen’i ziyaret etti.

"ÖĞRENCİLER SUNUM YAPTI"
Ziyarette, Ziraat Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan park tasarım projeleri incelendi. Öğrencilerin özgün fikirleriyle hazırladığı projelerin sunumları yapılırken, bu tasarımlar arasından seçilecek bir proje Didim’de uygulanarak hayata geçirilecek.
GENÇAY "AKADEMİK ÇÖZÜM BULUYORUZ "
Ziyaret sırasında değerlendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay,“Gençlerimizin bilgi, emek ve hayal gücüyle ortaya koyduğu projeleri çok kıymetli buluyoruz.

Üniversitelerimizle kurduğumuz bu iş birlikleri sayesinde hem kentimizin ihtiyaçlarına bilimsel çözümler üretiyor hem de öğrencilerimize somut projelerde yer alma imkânı sunuyoruz.”dedi.
Üniversite–belediye iş birliğinin somut bir örneği olarak hayata geçirilecek proje ile hem gençlerin emeği desteklenecek hem de Didim’e estetik, sürdürülebilir ve çağdaş bir park kazandırılacak.





