Özdemir açıklamasında, Büyük Taarruz’un Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz stratejisi ve Türk ulusunun fedakarlığıyla kazanıldığını vurgulayarak, “Büyük Zafer, tam bağımsız, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. 30 Ağustos, Cumhuriyet’in hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir” dedi.
Sevr Antlaşması hayali kuranların 30 Ağustos’la birlikte hezimete uğradığını ifade eden Özdemir, “O gün olduğu gibi bugün de Atatürk’ün kurduğu bağımsız ve çağdaş Türkiye’yi hazmedemeyenler var. Ulus devlet anlayışımızı ve üniter yapımızı aşındırmaya çalışan söylemler, ulusal birlik ve beraberliğimiz açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır” diye konuştu.
Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir” sözünü hatırlatan Özdemir, Cumhuriyet’in temelinin etnik ya da mezhebi kimliklere değil yurttaşlık esasına dayandığını söyledi.
Türkiye’nin aydınlık yarınlara ulaşabilmesi için Cumhuriyet felsefesine bağlı kalınması gerektiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:
“Varlığımızı, bizlere haklı ve onurlu direnişiyle Cumhuriyet’i kurarak çağdaş bir devlet bırakanlara borçluyuz. Eğitim-İş, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet’in değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edecektir.”
Özdemir, sözlerini 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak ve şehitleri saygıyla anarak tamamladı.





