AK Partililerden kan bağışı AK Partililerden kan bağışı
Nazilli’de Efsane Başkan olarak tanınan Esat Ergüler 2024 seçimlerinde AK Parti’den yeniden aday gösterildi.AK Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Ergüler basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Nazilli’ye hizmet etme aşkı duyduğunu belirten Ergüler “94 ruhuyla yeniden yola çıktım. Hemşehrilerimizin refahı için mücadele edeceğim” dedi.whatsapp-gorsel-2024-02-05-saat-15-03-32-2e8fbf21.jpg“13 YILLIK TECRÜBEMİZ VAR”

Esat Ergüler birinci önceliğinin deprem olduğunu kaydederken "Yaşadığımız coğrafya deprem bölgesi. Yapacağım ilk iş konut envanterini gözden geçirmek olacak. 2003 öncesi yapılan konutlardaki testlerle bir envanter oluşturacağız ve sağlam yapılar yapılabilmesi için harekete geçeceğiz. Birinci önceliğimiz sağlam yapılar olacak. Vatandaşımızın talep ve istekleri ne ise onun doğrultusunda şehircilik yapacağız. Kazandığımız takdirde 1 Nisan’da ne yapacağımızı biliyoruz. 13 yıllık tecrübemiz var. Vakit kaybetmeye hiç niyetimiz yok. 1 Nisan’dan itibaren yapacağımız işler çok net ve bellidir. 13 yıl boyunca iz bırakmışız ve hiçbir siyasetçiye nasip olmayan bir şey vatandaşlarımız tekrar bizi istiyor. Beklentini yüksek olduğunu biliyorum. Var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.whatsapp-gorsel-2024-02-05-saat-15-03-32-65fc9fbc.jpgERGÜLER PROJE DESTEĞİNİ ŞİMDİDEN İSTEDİ

Gazetecilerin Büyükşehir Yasası’na ilişkin sorusuna yanıt veren Ergüler "Nazilli’nin Büyükşehir’e ihtiyacı olduğu kadar hükümete de ihtiyacı var. 13 yıl boyunca hükümetlerden maddi destek değil proje desteği istedim. Mustafa Savaş Büyükşehir Belediye Başkanımız olacak. Bizler de Nazilli Belediye Başkanı olursak iyi hizmet gelecek. Eski Esat Ergüler değilim, siyasi olgunluğum var. Aday adaylığı sürecinde bunu ortaya koydum. Bu da belediye başkanı olduğum zaman yapacaklarımın kanıtıdır. Egolardan uzak Büyükşehir Belediye Başkanı’yla diyalog şeklinde bu sorunları çözeceğiz. Nazilli’ye hizmet için her türlü iletişime hazırım" şeklinde konuştu. Ergüler Nazilli’de yaşayan tüm vatandaşları kucaklayacağına vurgu yaptı.“YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR”

İlk kez Nazilli Belediye Başkanı olduğu 1994 yılında Nazilli Belediyesi’nde çalışanların maaşlarının ödenemediğine dikkat çeken Esat Ergüler “2007’de giderken 8 milyon TL nakit para 60 bitmiş konut, bugünkü değerlerle 350 milyon liralık para bırakmışım. Esnafa, SGK’ya Vergi Dairesi’ne borç yoktu. Esnaf, Nazilli Belediyesi’yle çalışmak için can atardı. Yine aynı noktaya getireceğiz. Gün bugünmüş, doğru zaman bu zamanmış. Nazilli’nin bana ihtiyacı olduğunu gördüm ve yola çıkmaya karar verdim."“SÜMERBANK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM”Esat Ergüler Sümerbank’a ilişkin bir soru üzerine "Sümerbanklar 1991 yılında özelleştirme kapsamına alındı. Ödenek vererek revize edilmemiş. Manisa, Nazilli ve Denizli Sümerbank özelleştirilmeye çıkıldı. Manisa ve Denizli oradaki güç birliğiyle 4 ve 7 trilyona satılmış. 70 trilyona bu arazileri satmışlar ve paraları cebe koymuşlar. Bu arazilerde AVM ve rezidanslar var. Nazilli Sümerbank özelleştirmeye girdiğinde iş adamlarıyla toplantı yaptım ama hiçbirinden olumlu geri dönüş olmadı. Ahmet Nazif Zorlu’yu çağırıp fabrikayı gösterdim ama satın almaya sıcak bakmadı. Biz de Sümerbank’tan kaybettiğimiz maddi kaynağı öğrenciden karşılayalım diye Adnan Menderes Üniversitesi’ne verdik. Şimdi de Nazilli Üniversitesi olacak bir altyapısı var” ifadelerini kullandı.JANTSA İDDİALARINI YALANLADIGeçmişte Jantsa’nın Nazilli’ye gelmesine engel olduğu iddialarını da yanıtlayan Esat Ergüler “Bu çamur bana bulaşmaz. Böyle bir teklif olmadı. Nazilli’de OSB’nin mimarı benim. 22 bakanlıktan yetkililer geldi. 2 bakanlıkta takıldık. Yüksel Yalova’nın büyük katkısı olmuştur. O sorunu 57 hükümet sürecinde çözdük. Sanayi Bakanlığı’nda 2002’de Dönemin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Nazilli’ye geldi. Onun bana gösterdiği işaretle iş adamlarını topladık. Dönümü 3 bin TL’den alacağınız yer kadar para verin dedik. 11 müteşebbis yerleri aldılar ve OSB’yi oluşturduk. Şu anda orada 2 bin 500 kişi çalışıyor" dedi.