21. Bölge Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, eczacıların sağlığı ve sağlıklı hayat hakkını savunduğunu belirterek, “O nedenle bu yılki Eczacılık Haftamızın temasını ‘Eczacı Varsa Hayat Var’ olarak belirledik” dedi.
Bilimsel Eczacılığın 185. yıl dönümü dolayısıyla 21. Bölge Aydın Eczacılar Odası tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Eczacılar hayatını kaybeden meslektaşları için saygı duruşunda bulundu. Aydın Eczacı Odası tarafından düzenlenen geleneksel etkinlikte ildeki eczacılar kahvaltıda bir araya geldi.

Eczaci Varsa Hayat Var 470136 B7180Cc32C34Fe7Ac9C275A09C83Cad2

Karacasu Belediyesi afetten etkilenen mahalleleri ziyaret etti Karacasu Belediyesi afetten etkilenen mahalleleri ziyaret etti

“GÜNÜMÜZÜ KUTLAMANIN GURURURU YAŞIYORUZ”


Günün önemine ilişkin konuşma yapan Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, “Ülkemizde modern eczacılığın temellerini oluşturan ilk eczacılık sınıfının kurulduğu ve ilk eczacılık dersinin verildiği tarih olan 14 Mayıs 1839’dan bugüne tam 185 yıl geçti. Meslekî tarihimizde özel bir yere sahip olan bugünü, kamuda, sanayide ve eczanelerinde görev yapan 50 bini aşkın meslektaşımız ile birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Eczaci Varsa Hayat Var 470136 952E76431Aa4E1Eca2Ab5D523Eaef611

“ECZACI GÜVENİN SİMGESİDİR”


Karaarslan, “Sağlığı ve sağlıklı hayat hakkını savunuyoruz. O nedenle bu yılki Eczacılık Haftamızın temasını ‘Eczacı Varsa Hayat Var’ olarak belirledik. Meslektaşlarımızın üstlendiği kritik roller,önce pandemide ardından büyük deprem felaketinde hem ulusal hem de uluslararası platformlarda çok daha net biçimde görüldü. En yakın ve en kolay ulaşılabilen sağlık danışmanı olan eczacıların özenli çalışması sayesinde milyonlarca hastamızın sağlığı korunmakta ve yaşam kalitesi artmaktadır. Eczacılar, ilaca ve sağlığa ilişkin diğer ürünlere erişimde güvenin ve güvencenin simgesidir” diyerek eczacıların 185 yıldır bu bilinçle her türlü koşulda hizmet sunduğunu, bundan sonra da halka hizmet sunmaya devam edeceğini ifade etti.
 

Muhabir: Kazım Yörükce