Perinçek konuşmasında Türkiye’nin sıcak para ve ithalatla yoluna devam edemeyeceğini söyleyerek köprülerin, yolların ve stratejik kamu varlıklarının kiralamalarla özel çıkarlara teslim edilmesine tepki göstererek Yol-İş Sendikası’nın mücadelesine destek verdi. Partisinin 17. Büyük Kurultayı’nın 9-10-11 Ocak 2027 tarihlerinde Ankara’da yapılacağını duyuran Perinçek, bu kurultayın artık bir "iktidar sorumluluğu" taşıdığını ve önceki kurultaylardan farklı bir tarihsel anlam barındırdığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek başına ülkeyi yönettiği dönemin sona erdiğini savunan Perinçek; yükselen işçi, çiftçi ve esnaf hareketlerinin öncülüğünü üstleneceklerini belirtti.

DTO’nun son projesi; Didim ve Odaya ait belgesel hazırlandı
DTO’nun son projesi; Didim ve Odaya ait belgesel hazırlandı
İçeriği Görüntüle

Ege ve Doğu Akdeniz’deki askeri hareketliliğe dikkat çekerek ABD, İsrail ve Yunanistan tehdidine karşı Türkiye-Rusya-Çin-İran ittifakının caydırıcı tek formül olduğunu; dünya siyasetinde Atlantik devrinin kapanıp Asya’nın yükseldiğini vurguladı.

Türkiye’nin önünde ya bağımlılık modelinin ya da üreticilerin milli hükümetinin kurulması seçeneği bulunduğunu belirten Perinçek, Vatan Partisi kadrolarının bu tarihsel göreve ve iktidara hazır olduğunu ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: HABER BÜLTENİ