Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan ve eşi, Didim Belediye Başkan yardımcısı Zeynel Şener, ADÜ Didim MYO Müdürü Dr. M. Nimet Çavuş, kurum müdürleri, oda başkan ve yöneticileri, dernek yöneticileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşının okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca gerçekleştirdi. Kuruca yaptığı konuşmada modern çağında insan üzerinde getirdiği bazı olumsuz etkilerken bahsederek, bunun ilacının ise aile kavramı olduğunu ifade etti. Aile kavramının önemine değinen Kaymakam Kuruca “Aile bizi yalnızlıktan uzaklaştıran, karşılaştığımız sorunları ailemizle birlikte bu ister çekirdek aile, anne, baba ve çocuktan oluşan çekirdek ailemiz olsun isterse dedelerimizle, büyük annelerimizle büyük baba bağımlılarımızla oluşturduğumuz geniş ailelerimizle olsun, bizi karşılaştığımız her türlü sorunda destek veren ve bu sorunlarla baş etmemizi sağlayan en önemli unsurdur. Gerek sosyal medyada, gerek yazılı, gerekse televizyonlarda dizilerle filmlerle pek çok müdahalede bulunuyor. Bizim üstümüze düşen aile kavramını korumak bizim üstümüze düşen medeniyetimizin ve kültürümüzün temeli olan aileyi yaşatmaya özen göstermek, ailelerimizin en temel yapı taşınırsa siz kıymetli kadınlarımız da oluşturuyorsunuz.” dedi.

Didimde Mutlu Kadin Mutlu Aile Ve Mutlu Toplum Projesi Tanitildi 452094 E27B2Dc4C6B5474B253E3E75025E9D6D

Efeler’in ulaşım konforu artıyor Efeler’in ulaşım konforu artıyor

“HAYATIN HER ALANINDA KADINLARIMIZ BAŞARILI..”

Kaymakam Kuruca, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (SAV) ve Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün kadınların öneminden bahseden cümlelerinden alıntılar yaparak kadının önemine vurgu yaparak “İş dünyasından kültüre, yer aldığı her yerde kendi gücünü, emeğini ortaya koyarak büyük başarıları elde ederek bizleri gururlandırmakta. Türkiye'nin dört bir yanında üniversitelerimizde dünyanın çok kaliteli üniversitelerinde bilim insanı olan kadınlarımız yaptıkları buluşlarla verdikleri eğitimlerle bizleri gururlandırıyorlar. Türk kadını 100 yıl boyunca cumhuriyete damga vurduğu gibi Cumhuriyet ilelebet faydalı oldukça bundan sonra da tarihimize dalga vurmaya devam edecek. Biz buna inanıyor, buna güveniyoruz. Didim Kaymakamlığı olarak da kadının toplumdaki yerini göstermek, kuvvetlendirmek ve bu duyguyu paylaştığımız bu duyguyu genişletmek adına bir proje başlattık. “Mutlu kadın, mutlu aile mutlu toplum” projesiyle birlikte Kaymakamlığımıza bağlı ilçe Milli Eğitim müdürlüğümüzün koordinasyonunda hem sivil toplum örgütlerimizin bütün personelleriyle birlikte bu projeyi el birliğiyle hayata geçiriyor olacağız.” dedi.

Didimde Mutlu Kadin Mutlu Aile Ve Mutlu Toplum Projesi Tanitildi 452094 6C4271C9F8608A2865Ad0Bcc5Fdcd103

“PROJEMİZLE KADIN HAKLARINI ANLATACAĞIZ”

Projenin içeriğine de değinen Kaymakam Kuruca “Müftülüğümüze bağlı Kıymetli vaizlerimizle 3.000 vatandaşımıza bilgilendirme toplantıları, İslam’da kadının yerini ve önemini anlatan toplantılar düzenleyecekler. Milli Eğitim Müdürlüğümüz 10.000 öğrencimizin katılacağı eğitimlerle beraber kadın haklarıyla ilgili kadını her aşamada toplumdaki yerini anlatan bilgilendirme eğitimleri düzenleyecekler. Ticaret odamızda SODEP gibi projelerden kadın istihdamında kadınlarımızın alabileceği yerle ilgili eğitimler düzenleyecekler. Birimlerimizin tamamı üniversitemiz her alanda bize destek vermeye devam edecek. Dolayısıyla biz önümüzdeki bir yıl içerisinde 10 binlerce vatandaşımıza kadın haklarıyla ilgili gelecek eğitim, gerek bilinçlendirme faaliyetleri düzenlerken aynı zamanda hepimizin ortak faydası olan kadının toplumdaki ve ailedeki yerini başat rolünü başrolünü vurgulamaya, bunu paylaşmaya, bunu yaymaya devam ediyor olacağız. Ben projelerimi geçen bütün arkadaşlarımıza sizlerin huzurunuzda destek veren sivil toplum örgütlerimize, okullarımıza şimdiden teşekkür ediyorum.” diyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı. Konuşmanın ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis memuru Leyla Ayhan “Mutlu kadın, mutlu aile mutlu toplum” projesinin içeriğini, görev alacak kurumlar ve hedef kitlelerini anlattı. Polis Memuru Fehime Tuğcan ise KADES uygulaması ile kadına yönelik şiddetle mücadele kanunun hakkında bilgiler verdi. Seminerin sonunda ADÜ Öğr. Gör. Dr. Gülfer Doğan Pekince, Kadının toplumdaki yeri ve önemine ilişkin bilgiler verdi.

Didimde Mutlu Kadin Mutlu Aile Ve Mutlu Toplum Projesi Tanitildi 452094 Ec20B10422Fd04Dc2838388C2A893760

Kaynak: HÜSEYİN ÇALIŞKAN