Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın dilekçesi üzerine dün yapılan UKOME Kurul Toplantısı’nda Mavişehir Taksi Durağı’na yeni bekleme yeri belirlendi. Oda Başkanı Barış Şam, taksicilere sahip çıkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına teşekkür etti.
Didim’de 1993 yılında Aydın İl Trafik Komisyonu kararı ile kurulan ve 7 üyesi bulunan Mavişehir Taksi durağına ait bekleme yeri, söz konusu alanda Didim Belediye Başkanlığı’nca inşaat faaliyeti başlatılmasıyla kaldırılmıştı. Mavişehir Projesi tamamlanmış, fakat taksicilere durak yeri gösterilmemişti. Uzun yıllardır Mavişehir bölgesine hizmet veren ve geçimlerini sadece taksicilik hizmetinden sağlayan 7 taksici, eskiden otogar olarak faaliyet gösteren alandaki durak yerinin yıkıldığını, fakat kendilerine taksi bekleme yeri gösterilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını açıklamıştı.
Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası da taksici esnaflarının mağduriyetini gidermek için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Talep, dün yapılan Aydın Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurul Toplantısı’nda görüşülürken, Mavişehir Taksi Durağı Başkanlığı’na yeni bekleme yeri belirlendi.
Taksici esnafına sahip çıkan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Barış Şam, “Esnafımızın talebine duyarsız kalmayan ve mağduriyetlerini gideren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu olmak üzere, Ulaşım Dairesi Başkanımız Abdullah Ilgaz’a, UKOME Kurulu’nda temsilcimiz olan Aydın Şoförler Odası Başkanımız Semih Özmeriç’e ve tüm UKOME Kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yıllardır ilçemiz Mavişehir Mahallesi ve bu bölgeye hizmet veren Mavişehir Taksi Durağı üyesi taksici esnafımıza da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



