Çerçioğlu desteğiyle ADÜ yenilendi
Çerçioğlu desteğiyle ADÜ yenilendi
İçeriği Görüntüle

Aydınlı deveci Kazım Eren Acer, bu sezon deve güreşlerinin şap hastalığı gerekçesiyle ertelenmesinin ardından AYTER Güreş Alanı’ndaki deve güreşi arenasında çadır kurarak eylem başlattı. Üç gün boyunca çadırda kalan Acer, Yörük ve devecilik kültürünün yok sayılmaması gerektiğini vurguladı.

DEVECİLERDEN VE SEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

Eylem süresince Aydın başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda deveci ve deve güreşi tutkunu alana gelerek Acer’e destek verdi. Geleneksel kültürün yaşatılması gerektiğini dile getiren deveciler, deve güreşlerinin yalnızca bir spor değil, aynı zamanda Yörük kültürünün önemli bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Deveci Kazimin Eylemi Bitti 625695 D27Af3B1A6A2F34785F928C377943Fd4

“BU KÜLTÜR BİZİM KİMLİĞİMİZ”

Eylem boyunca yetkililere çağrıda bulunan Kazım Eren Acer, deve güreşlerinin Yörüklerin yaşam biçiminin ve kültürel mirasının simgesi olduğunu belirterek, “Bu kültür yok sayılmasın. Devecilik, bizim geçmişimiz, kimliğimiz ve geleceğimizdir” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR MESAJIYLA EYLEM SONA ERDİ

Üç gün süren eylemin ardından bir açıklama yapan Acer, “Yörük ve devecilik kültürünün yaşatılması adına başlattığım kampım an itibariyle sonlanmıştır. Katkılarından dolayı herkese yürekten teşekkür ederim. Yaşasın Yörük ve devecilik kültürü” diyerek destek verenlere teşekkür etti.

Deveci Kazimin Eylemi Bitti 625695 D1675Ff753E02A15Ba1C7B002Acd1F68

Kaynak: HABER MERKEZİ