Aydın’ın Kuşadası ilçesinde son yolculuğuna uğurlanan oyuncu Ece İrtem için düzenlenen cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 35 yaşındaki genç oyuncunun vefatı, ailesini, yakınlarını ve sanat camiasını yasa boğdu.
İrtem’in tabutu başında gözyaşları sel olurken, törende yaşanan bir detay ise sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Acılı ailenin vedasına tanıklık eden bazı kişilerin cep telefonlarıyla görüntü çekmesi, tepkileri de beraberinde getirdi.
DENİZ SEKİ’DEN SERT TEPKİ
Yaşananlara sessiz kalmayan ünlü şarkıcı Deniz Seki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cenaze törenlerinde gösterilmesi gereken saygıya dikkat çekti. Seki, görüntüleri izlediğinde büyük üzüntü yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Ece İrtem’in cenaze töreninden görüntüleri izlerken gerçekten hayretler içinde kaldım. Bir tarafta evladını son yolculuğuna uğurlayan, ayakta durmaya çalışan bir aile... Diğer tarafta ise o anı telefonlarıyla kaydetmeye çalışan insanlar.”
“ACININ DA BİR MAHREMİYETİ VAR”
Cenazelerin haber malzemesi ya da sosyal medya içeriği olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Deniz Seki, paylaşımında şu sözlere yer verdi:
“Bir cenazede ilk refleksimiz kamera açmak olmamalı. Acının da bir mahremiyeti, vedanın da bir saygınlığı vardır. Çok ayıp! Ünlü birini kaybetmiş olmak, o ailenin en zor anını görüntüleme hakkını kimseye vermez.”
“EN BÜYÜK SAYGI, TELEFONU CEBE KOYMAK”
Toplumda giderek yaygınlaşan görüntü çekme alışkanlığına da göndermede bulunan Seki, bazen sessizce orada bulunmanın en büyük saygı göstergesi olduğunu ifade etti.
Ünlü sanatçı, “Bazen en büyük saygı, telefonu cebine koyup sessizce orada bulunmaktır” diyerek, cenaze törenlerinde mahremiyete ve insanî değerlere daha fazla özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Ece İrtem’in vedasında yaşanan bu tartışma, sosyal medyada da geniş yankı bulurken, çok sayıda kullanıcı Deniz Seki’nin sözlerine destek verdi. Acının paylaşılması kadar, ona saygı duyulmasının da önemine dikkat çeken yorumlar öne çıktı.






