Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Özdemir, şu ifadeleri kullandı: “Bütün kadınların emekçi olduğunu kaydeden CHP’li Özdemir, “İster ev kadını olsun, ister fabrikada elleri nasır tutan bir işçi ya da binlerce kişiye istihdam yaratan bir iş kadını. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun! Bugün, dünyanın tüm kadınlarının uluslararası dayanışma günüdür. Bugün, kadının insan hakları için farkındalık günüdür. Bugün, mücadeleyi büyütme, umudu örgütleme günüdür.”

“YASALARA DOKUNMA”

Özdemir, açıklamasına şöyle devam etti: “Biz, Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, eşit bir Türkiye inşası için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi Türkiye kadın hareketiyle ve eşitlikçi erkeklerle birlikte büyütüyoruz. Üç hayat! sorunumuz var, kadına yönelik şiddet, yoksulluk, temsilde ve hizmetlere erişimde adaletsizlik. Ne yazık k! ülkemizde kadına yönelik şiddet katlanarak artıyor. Daha geçtiğimiz günlerde bir günde 8 kız kardeşimiz katledildi. Kadınlar, en güvenli olması gereken yerlerde, evlerinde şiddet görüyor ya da öldürülüyor. İktidar ise kadına yönelik şiddeti tolere edilebilir buluyor, kadın cinayetlerine sadece “sayı” olarak bakıyor. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece yarısı ansızın hukuksuzca feshediyor. Kadın katillerinin sırtını sıvazlayanlar, şimdi de 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u budamak istiyor. Bugün tüm Türkiye’de tek ses oluyor ve bir kez daha haykırıyoruz, yasalara dokunma, uygula!”

“HADDİNİZİ BİLİN”

“İktidarın yeni hedefinde eşit yurttaşlık hakkımızın ve laikliğin güvencesi olan Medeni Kanun var. Ancak, laikliğe savaş açanlar karşılarında dağ gibi duran kadınları bulurlar. Haklarımızı bir torba yasaya doldurup, çöpe atma hayali kuranlara sesleniyoruz, haddinizi bilin!” diyen Özdemir, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde CHP’li tüm belediye başkan adayların “Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi” imzalayacağını belirterek kadın-erkek eşitliğinin temel bir insan hakkı olduğunu kabul ederek çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

“İKTİDARA DUR DİYELİM”

Özdemir, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bizler attığımız her adımla, eşitliği ve umudu örgütlüyoruz. Buradan tüm kadınlara ve demokrasiyi savunan erkeklere sesleniyoruz, eşitlik için, özgürlük için, kardeşlik için, haklarımıza sahip çıkmak için, yoksulluğu bitirmek için, işsizliğe son vermek için, şiddeti durdurmak için, İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koymak için, kadın hakları, çocuk hakları, çevre hakları ve hayvan hakları için, emeklilerimizin üç kuruşa muhtaç yaşamaması için engelli yurttaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması için, laik, demokratik ve özgür bir Türkiye için, gelin, 31 Mart’ta iktidara dur diyelim. Bu düzenin böyle devam etmeyeceğini gösterelim. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.”

Kaynak: HABER MERKEZİ