Sıcaklık arttıkça çoğalıyorlar Sıcaklık arttıkça çoğalıyorlar
CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Aydın’ın sorunlarını meclise taşımaya devam ediyor. Bugüne kadar kentin birçok sorununu meclise taşıyan Milletvekili Karakoz, bu kez Çıldır Havaalanı’nı meclis gündemine taşıdı. CHP’li Karakoz, Çıldır Havalanı’nın akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi.

“ÇEVRE İLLERE GİDİYORLAR”

Soru önergesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından cevaplandırılmasını isteyen Karakoz, şu ifadeleri kullandı: “Gerek turizm gerek ticaret açısından Aydın’da sivil yolcu trafiğine hizmet veren bir havalimanı yoktur. Halbuki halihazırda THY tarafından uçuş eğitim hizmetleri amacıyla kullanılmakta olan ve şehir merkezine sadece 7 kilometre olan Aydın Çıldır Havalimanı vardır. Aydın’da yaşayanlar ya da Aydın’ı ziyaret etmek isteyenler çevre illerdeki havalimanlarını kullanmak zorunda kalıyorlar. Oysa, 1 milyonu aşkın nüfusu ile büyükşehir statüsünde olan Aydın ili, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 100 kilometre, Muğla Milas Bodrum Havalimanı’na 127 kilometre, Muğla Dalaman Havalimanı’na 196 kilometre ve Denizli Çardak Havalimanı’na 181 kilometre uzaklıktadır.”

“UÇUŞLARA AÇILMAMASININ GEREKÇESİNİ NEDİR”

Karakoz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “AKP İktidarı her seçim dönemi meydanlarda ya da Aydın’a yaptıkları ziyaretlerde kamera karşısında Çıldır Havalimanı’nın sivil kullanıma açılacağını deseler de bugün gelinen noktada Çıldır Havalimanı sivil uçuşlara açılmamıştır. Kuşadası, Didim gibi önemli turizm merkezlerini bünyesinde barındıran ve 1 milyonu aşkın nüfusuyla büyükşehir statüsünde olan Aydın ilinde ki Çıldır Havalimanı’nın tüm vaatlere ve sözlere rağmen charter ve tarifeli uçuşlara açılmamasının gerekçeleri nelerdir? Çıldır Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara açılması için ilin sosyo-ekonomik yapısına bağlı olarak ortaya çıkacak “yolcu potansiyeli”ne mi bakılmaktadır? Yoksa ticari havayolu işletmeleri tarafından gelecek taleplere mi bakılmaktadır? Çıldır Havalimanı pistlerinde, uçak park alanlarında ve terminal binasında gerekli çalışmaların yapılarak charter, tarifeli uçuşlara ve kargo taşımacılığına uygun hale getirilmesini engelleyen durum nedir?”

“VERİLEN SÖZLER NEDEN TUTULMADI”

Karakoz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, son Başbakan Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan vekili olduğu dönemde Numan Kurtulmuş ve iktidarın diğer temsilcilerinin çıldır havalimanıyla ilgili Aydınlılara verdiği vaatler ve sözler neden tutulmadı? Madem iktidar temsilcileri Çıldır Havalimanıyla ilgili Aydınlılara verdiği sözü tutmayacaktı o zaman neden Aydın’a havaalanı yapılması için 1956 yılında 500 dönüm arazisini devlete bağışlayan Mustafa Çıldır’ın torunlarına, “eğitim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde yolcu taşımacılığına yönelik uygun düzenlemelerin planlandığı” yönünde cevaplar veriyor? Büyükşehir statüsünde olan illerimizin havalimanlarına yolcu ve kargo taşımacılığı için uçak seferleri düzenlenirken en yakın havalimanına 100 kilometre uzaklıkta olan Aydın iline düzenlenmemesi Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ve yaklaşık 1 milyon kişinin ikamet ettiği 10 ilçe belediyesinin muhalif belediyelerde olmasının rolü var mıdır? Çıldır Havalimanı pilot yetiştirilmesi için eğitim merkezi olarak kullanılmaya devam mı edecek? Yoksa burada ki tüm sorularımıza meydanlarda söylenen hamasi sözlere benzer bir şekilde “çalışmalarımız ve planlarımız devam ediyor. En kısa zamanda Çıldır Havalimanını yolcu uçaklarına açacağız mı” diyeceksiniz?”