Aydın’da doğru işlere imza attıklarını belirten Çerçioğlu, “Vatandaşın istediklerini yapıyoruz” dedi.
Yerel seçimlerin ardından yeniden göreve seçilen Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak üçüncü dönemine başladı. Başkan Çerçioğlu, yeni dönemde yapacağı hizmet ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“YARIM KALAN PROJELERİ TAMAMLAYACAĞIZ”


Yarım kalan projelerin öncelikle tamamlanacağını belirten Çerçioğlu, “Işıklı Doğal Yaşam Parkı’nın temelini atmıştık. Onu tamamlayacağız. Mimar Sinan Mahallesi’nde kapalı spor salonunun da temeli atılmıştı. Onu tamamlayacağız. Fuar Aydın alanında tamamlanacak inşaatlarımız var. Temelini attığımız hizmetleri birinci etapta bitireceğiz. 2009’dan beridir sosyal belediyecilik dedik. Bunu en iyi şekilde devam edeceğiz. Efeler’de yapacağımız çok iş var. İlçelerde yapacağımız çok iş var. Kuyucak’ta anaokulu, Didim’de kültür merkezini tamamlayacağız. Başladığımız tüm işleri bitireceğiz” dedi.

Aydın’da 41 yıl sonra gelen sevinç Aydın’da 41 yıl sonra gelen sevinç

“DOĞRU İŞLER YAPIYORUZ”


“Yaptığımız işleri aslında vatandaşlara sorarak yaptık. ‘Biz yaptık oldu’ demedik” diyen Çerçioğlu, şunları söyledi: “Kuşadası’nda bir arazi satın alındı. Ne yapacağımızı Kuşadası halkına sorduk. Aydın Tekstil Alanı’nı sorduk, Mimar Sinan Mahallesi’nde sorduk. Aydın’da yaşayan vatandaşların görüşü doğrultusunda bilimsel çalışmalar yaptık. Hiçbir zaman halktan kopmadık. Halkı iyi anlamak, sorunları iyi bilmek lazım. Birileri algı yapmaya çalıştı ancak vatandaş bu algıya dur dedi. Reklama çok para harcadığımızı söyleyen oldu. Öyle bir bütçe yok. Halkı rakamları iyi biliyor. Aydın halkı gereken cevabı sandıkta verdi. Aydın halkına hizmet devam edeceğiz. Onların istekleri doğrultusunda hizmetlerimizi yapacağız. Biz anket yapıyoruz. 2009’dan beri anketle ne yapacağımıza karar veriyoruz. Doğru işler yapıyoruz, çünkü vatandaşın istediklerini yapıyoruz.”

“ÜLKEDE HİÇBİR ŞEY UCUZ DEĞİL”


Ekonomik sıkıntılar nedeniyle dar gelirli vatandaşların yanında olmayı sürdüreceklerini dile getiren Çerçioğlu, “Ekonomik şartlarda dayanabildiğimiz kadar halkın kesesine uygun satışlar yapmaya devam edeceğiz. Dayanabildiğimiz kadar devam edeceğiz. Sürdürebildiğimiz sürece devam edeceğiz. Ekonomi düzelinceye kadar devam etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. Su fiyatlarına indirimle ilgili soruya ise Çerçioğlu, şu cevabı verdi; “Bir kanun var, maliyetin altında suyu satamazsınız. Satarsanız sattığınız rakam belediye başkanına rücu ediyor. En çok gider elektrik gideri. Halkı kandırmasınlar. 30 büyükşehir içerisinde su pahalılığında 12-13’ncü sıradayız. Denizli’de su fiyatı bizden pahalı. Hiçbir şey ucuz değil ülkede”

Cercioglu Vatandasin Istediklerini Yapiyoruz 459899 B27922Ffb755444F1D959A466Cd584C1

“VATANDAŞ CHP’YE GELİYOR”


Cerçioğlu, “Bu seçim benim için daha farklı oldu. Türkiye’de birinci parti oldu. Vatandaş AKP’den ayrılıp CHP’ye geliyor. Artık çözüm CHP’dir diyor. Hem Aydın’da hem Türkiye’de önemli bir oy alındı. Bundan dolayı daha çok heyecanlıyım. Erken seçim ihtimalini görmüyorum” diyerek CHP’nin yerel secim başarısının önemli olduğunu ifade etti.

“MAL VARLIĞINIZI AÇIKLAYIN”


Çerçioğlu, ilçe belediye başkanlarıyla uyumsuz olduğu eleştirileriyle ilgili olarak, şöyle konuştu; “İlçelerden belediye ayrımı yapmadan imardan aykırı hiçbir şeyi geçirmeyiz. İlçe belediyeleriyle uyumsuz olduğum söylendi. Uyumsuzluk değil, kanuna aykırı imar dosyası olursa biz onu geçirmeyiz. Bunun adı uyumsuzluksa uyumsuzluk desinler. Bizden geçmez. Kim olursa olsun geçirmeyiz. Siyasiler o koltuğa oturmadan önceki mal varlığı ile oturduktan sonra malvarlığı arasında farklılık varsa bunun mantıklı açıklamasını yapabilmeli. Para kazanmıştır ama nereden kazandığını açıklamalı. Bana uyumsuzlukla suçluyorlar. Doğruları söylemek ne zaman uyumsuzluk oldu? Halk bir kişiyi seçer, onun eşi, kardeşi, yeğenini, akrabalarını seçmez. Birinci, ikinci derece akrabalar belediyede çalışmaz. Kardeşlere üç beş müdürlük verilmez. Bunlar yanlıştır. Bunları söylemeye devam edeceğim. Sen o koltuğa oturmadan önce bir araba alacak gücün yok ondan sonra bir düzüne araban oluyor. Çoluğunun çocuğunun eşinin kardeşine arabalar alacak parayı nereden buldun. Sormayalım mı bunları. Sormaya devam edeceğim. Kamu adına konuşmaya devam edeceğim. Ben bunları konuştuğum için halk beni seçiyor. Sen bu kampanya parasını nereden buldun. Bunu sorunca kulaklar sağır oluyor. İçten cevap gelmiyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ